Cinci dintre actorii Trupei Arcadia, coordonați de directorul artistic al trupei, Șerban Borda, au organizat un scurt happening în Pasajul Vulturul Negru, luni, 1 iunie, la ora 21.30. Actorii, „costumați” în mingi uriașe și dotați cu gadgeturi multicolore, acționate prin telecomandă, au transmis un mesaj pentru spectatori.

Așa cum explică Șerban Borda, momentul a fost ales pentru seara de 1 iunie pentru că în această zi sunt sărbătoriți copiii din întreaga lume. Din păcate, din pricina vremii nefavorabile, publicul teatrului nu a putut fi invitat la un spectacol în aer liber, chiar dacă începând cu această lună sunt permise astfel de manifestări artistice. „Sperăm să ieșim cât mai curând în aer liber cu producții adaptate noilor măsuri de protecție necesare în această perioadă. Avem în pregătire două spectacole noi și avem alte trei spectacole, Povești Populare Maghiare, Povești Populare Rusești și Apolodor, pinguinul călător, pe care ne dorim să le prezentăm în luna iunie, în aer liber”, a spus Șerban Borda. Chiar dacă micii spectatori nu au putut fi prezenți la spectacolul mingilor, aceștia au putut vedea filmulețe pe facebook, live sau înregistrate. Cei cinci actori implicați în eveniment au fost: Florian Silaghi, Zentania Lupșe, Igor Lungu, Calița Nantu și Daniela Purcărea. Aceștia au intrat în mingi uriașe, transparente, umplute cu aer și ermetizate mai apoi. În interiorul fiecărei mingi, actorii au avut alte mingi, mai mici, care pot fi activate prin telecomandă și care-și schimbă culorile. Astfel echipați, cei cinci au parcurs pasajul Vulturul Negru, de la intrarea Teatrului Arcadia spre Piața Unirii și înapoi.  Iar mesajul actorilor pentru copii a fost: „Repetăm în siguranță/Și avem grijă de noi/ Nu uitați/ Păstrați distanța,/Vă spălați pe mâini apoi/ Ca să ne vedem vioi/ În curând, în aer liber./ S-aveți măștile la voi!”. 

Programul online dedicat de Trupa Arcadia celor mici, cu ocazia zilei aniversare, a debutat la ora 11.00, cu spectacolul Apolodor, pinguinul călător, transmis pe pagina de facebook. De la ora 17.00, copiii de vârste mai mari au putut urmări pe paginile Teatrului Regina Maria și a Teatrului Arcadia spectacolul Micul Prinț, un cadou oferit de trupa Iosif Vulcan.