Teatrul Regina Maria invită publicul sâmbătă, 24 aprilie, de la ora 20.00, pe pagina oficială de Facebook, pentru a viziona spectacolul Livada de Vişini, de A.P. Cehov, în regia lui Alexandru Dabija. Accesul va fi gratuit.

Spectacolul Livada de Vişini a avut premiera în toamna anului 2015 şi reuneşte o parte din cei mai apreciaţi actori ai Trupei Arcadia sub bagheta regizorală a lui Alexandru Dabija. Piesa montată pe scena TRM a fost a tradusă de Elisabeta Pop. Scenografia spectacolului este semnată de Florina Belinda Vasilatos şi Ianis Vasilatos.

„Se vinde sau nu se vinde? Se taie sau nu se taie livada? Iată două întrebări pe al căror răspuns se împleteşte întreaga poveste din spectacolul „Livada de vişini”.

O moşiereasă frivolă, două fiice, un frate imatur şi un ţăran parvenit încercă să găsească un răspuns mulţumitor la cele două întrebări. Un an, patru anotimpuri, patru acte dinamice compun cadrul general al piesei. Un tânăr pseudo-intelectual şi revoluţionar, o slujnică cochetă, dornică de mondenități, un lacheu ce se crede confidentul stăpânei, o bătrână iluzionistă ce încearcă să recreeze reveria realităţii, un încurcă-lume şi un pierde-vară, care întruchipează imaginea unui cuplu de bufoni, separaţi doar de scopul în viaţă: dragoste şi bani, şi un bătrân servitor uitat de moarte, întrunesc tabloul de caractere comice al acestei piese, care prind contur şi se desfăşoară pe fondul dramatic al realităţii.

Livada de vişini transcende simplul ei statut de proprietate şi însumează un întreg univers simbolic, de la spaţiu copilăriei - spaţiu identitar al familiei Andreev, până la simbol al unei lumi vechi, aflate în declin, care este ameninţată de ideologii de viaţă noi şi antitetice. Alexandru Dabija propune un spectacol prin care urmărește să-i redea lui Cehov ceea ce este al lui Cehov, și anume: comedia”.
Din distribuţie fac parte actorii: Richard Balint, Ioana Dragoş Gajdo, Anda Tămășanu, Denisa Vlad, Pavel Sârghi, George Dometi, Petre Ghimbăşan, Corina Cernea, Alina Leonte, Eugen Neag, Sorin Ionescu, Andrian Locovei, Ion Ruscuţ. Durata spectacolului este 2 ore şi jumătate. Accesul va fi gratuit.