Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea va găzdui sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 18.00, spectacolul de balet „Spărgătorul de Nuci”, după P.I. Ceaikovski. Din distribuție fac parte copii și adulți cu vârste cuprinse între 8 și 56 de ani.

Evenimentul este organizat de Școala de balet și dans Anette Classic Dance, prin instructoarea Ana Maria Toth, cea care semnează atât regia, cât și coregrafia spectacolului.

„Fiind caritabil, donațiile care se vor strânge la fața locului, precum și o parte din încasările spectacolului, vor fi direcționate Asociației Amia - Suflet de copil. Misiunea acesteia este de a sprijini material și emoțional copiii abandonați în spitale și centre de plasament”, anunță Ana Maria Toth.

Timp de opt ani, Anette Classic Dance Studio a organizat în Oradea, cu diverse ocazii, spectacole de balet, la care au participat cursanții înscriși în cadrul modulului de balet „Anette Classic Dance Studio”.

„Am încercat, timp de opt ani, să cunoaștem și să aprofundăm lumea baletului, cursanții reușind să asimileze atât numeroase variații din opere cunoscute, cât și improvizații din lumea dansului liric sau tematic. Cu o parte dintre cei înscriși la modulul de balet am participat la numeroase concursuri, naționale și internaționale, culegând lauri de fiecare dată”, mai spune interlocutoarea noastră.

Cele mai recente spectacole organizate de Școala de balet și dans Anette Classic Dance au fost caritabile, astfel încât copiii, prin munca și talentul lor, au contribuit la bună desfășurare a activității unor asociații care se preocupă de bunăstarea bolnavilor cu afecțiuni oncologice, respectiv aparținătorii acestora.

„Anul acesta, pentru că ne-am dorit ca publicul să revadă din nou distribuția operei de balet Spărgătorul de Nuci și opera, în ansamblu, am hotărât să repunem în scenă acest minunat spectacol. Din distribuție fac parte copii și adulți, cu vârste cuprinse între 8 și 56 de ani, cea mai mare parte dintre ei activând în lumea baletului de peste 3 sau 4 ani, respectiv 7-8 ani. Credem că Oradea are potențial în ceea ce privește baletul, iar proiectul este, în sine, cu, despre și pentru orădeni”, a concluzionat Ana Maria Toth.

Biletele pentru opera de balet „Spărgatorul de Nuci” se pot achiziționa atât de pe platforma blt.ro cât și de la casieria Casei de Cultură a Sindicatelor Oradea, de luni până vineri, între orele 9.00 și 16.00, precum și de la Școala de balet și dans Anette Classic Dance, din cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor, de luni până vineri, între orele 16.00-21.00. Prețul unui bilet nu este unul mare (25 lei), însă bucuria balerinelor de a vedea sala plină va fi neprețuită.