Teatrul Szigligeti onorează Anul Reformei Protestante cu spectacolul „Numai Cristos”, prezentat de Ansamblul „Duna Művészegyüttes” şi de formația „Göncöl Zenekar”, în încheierea anului aniversar ce marchează 500 de ani de la reformă.

Spectacolul de teatru-dans al Ansamblului „Duna Művészegyüttes” şi al formaţiei „Göncöl Zenekar”, intitulat „Solus Christus” („Numai Cristos”), va fi prezentat, la Oradea, în 17 februarie, de la ora 19.00.

„Ideea centrală a spectacolului nostru de teatru-dans este următoarea: valorile Reformei nu sunt valori muzeale, ci sunt valori vii, reale, aici şi acum, în prezentul nostru, fiind mereu prezente în adâncimile gesturilor noastre, ale cunoașterii noastre despre lume şi despre noi înşine”, aprecia regizorul Zsolt Juhász. Pe lângă elemente din folclorul maghiar, în spectacol apar opere de artă reformată, psalmuri şi alte cântece bisericeşti.

Spectacolul „Solus Christus” este realizat cu sprijinul Ministerului Resurselor Umane din Ungaria, al Asociaţiei „Aranykert” şi al „Reformáció 500”. Pentru acest spectacol, biletele sunt, deja, disponibile la casieria Teatrului Szigligeti, care este deschisă de luni până vineri, între orele 14.00 - 19.00, sau cu o oră înaintea începerii spectacolelor, dar și online, la adresa www.biletmaster.ro.

Organizatorii evenimentului anunță că sunt disponibile și bilete combinate pentru spectacolul invitat, „Solus Christus”, din 17 februarie, de la ora 19.00, respectiv pentru spectacolul „Cercul de cretă caucazian”, care va avea loc în 20 februarie, de la ora 19.00, la parter şi pe balcon, la un preţ promoţional de 35 de lei.