Teatrul Regina Maria și Centrul de Cultură al Județului Bihor organizează spectacolul aniversar „Un pământ numit România”, care va avea loc miercuri, 1 decembrie, de la ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României.

 

Programul va cuprinde momente artistice cu specific folcloric, care vor fi intercalate de scurte recitaluri poetice susținute de actorii Giorgiana Coman și David Constantinescu. Spectacolul va fi deschis de Ansamblul Folcloric „Datina” din Aleșd cu un moment intitulat „Când a fost cătana veghe – Tună Doamne, ce-i tuna!”. Invitatele speciale ale Ansamblului Folcloric „Datina” sunt solista vocală Maria Casandra Hauși – laureată a Festivalului „Maria Tănase” și doamna Mariana Gligor, tulnicăreasă din Apuseni, tezaur uman viu. Momentul va fi urmat de Grupul Vocal „Lioara” al Școlii de Arte „Francis Hubic” din Oradea, iar în încheiere va urca pe scenă Ansamblul Artistic Profesionist „Crișana”.

Biletele pentru spectacol se pot achiziționa de la agenția teatrului, deschisă de marți până vineri între orele 10.00 și 14.00 sau cu o oră înainte de reprezentați și online pe Eventim.ro.