Trupa Szigligeti invită orădenii în ultima zi a anului la un spectacol muzical deosebit. O distribuţie alcătuită din 16 actori, 11 figuranți şi 7 muzicieni vor delecta publicul orădean la premiera comediei „Carantină în Grand Hotel”.

Aşa cum transmite biroul de presă al Teatrului Szigligeti, acțiunea piesei se rezumă astfel: „Un hotel tropical de lux se află sub carantină. Clienţii nu au voie să părăsească clădirea, iar izolarea cauzează panică şi porniri vehemente. Printre aventurieri şi infractori, escroci internaţionali şi domni distinşi, sorţi şi interese se împletesc, în dulap apar fantome, Vangold, pensionarul din Rotterdam, ascunde un mort, pumnalul folosit pe scenă de o primadonă trecută de prima tinereţe este găsit în spatele unui călugăr Capucin, e cianură în vermut, şi începe o cursă infernală pentru un caiet care valorează milioane”.

Actorii trupei orădene sunt îndrumați de o echipă artistică tânără, din care face parte regizoarea Dorka Porogi, scenografa Anna Kupás, coregraful Attila Bordás, respectiv conducătorul muzical-dirijor Anikó Brugós.

Pentru premiera din 31 decembrie, toate biletele s-au epuizat. În cursul lunii ianuarie vor fi programate încă patru reprezentații. Astfel, spectacolul „Carantină în Grand Hotel” va putea fi vizionat în data de 2 ianuarie, de la ora 19, în data de 6 ianuarie de la ora 17.00, în 7 ianuarie de la ora 19.00, respectiv în 31 ianuarie de la ora 19.00.

Luna ianuarie, de altfel, se anunță a fi luna producțiilor muzicale la Teatrul Szigligeti: în afara noii producții „Carantină în Grand Hotel”, vor urca pe scena orădeană artiștii Teatrului de Nord Satu Mare cu opereta „Pupăcioasa” (în datele de 13, respectiv 14 ianuarie de la ora 17.00), iar în data de 22 ianuarie, de la ora 18.00, Filarmonica „Kodály” din Debrețin va susține un recital de muzică clasică.

Teatrul Szigligeti subliniază că toate spectacolele din repertoriu beneficiază de traducere în limba română. Biletele se găsesc la agenția teatrului (deschisă de luni până vineri între orele 14.00-19.00, respectiv cu o oră înaintea spectacolelor), sau se pot procura online, de pe site-ul www.biletmaster.ro.