Prima săptămână a lunii mai aduce în fața publicului virtual noi spectacole de teatru. De această dată, pe pagina Teatrului Arcadia va fi găzduit un spectacol surpriză: Gâlcevile din Chioggia, produs de Asociația Culturală Teatrul de Copii, în anul 2018.

Spectacolul Gâlcevile din Chioggia, în regia lui Șerban Borda, a fost un proiect cultural finanțat de Fundatia Comunitară Oradea prin Swimathon, și de DDIP Bihor, fiind inclus în proiectul ,,Noi creștem cu aplauze”, proiect derulat de Asociația Teatrul de Copii. Teatrul lui Carlo Goldoni, de o bogăţie greu de egalat, oglindeşte toate mediile sociale, în decorurile cele mai diverse, într-o viziune plină de naturaleţe, spontaneitate şi prospeţime. „Gâlcevile din Chioggia” aduce în scenă lumea celor mulţi dintr-un sat de pescari de pe malul Adriaticii. După cum sugerează şi titlul, piesa este esenţialmente conflictuală, cearta fiind pornită de pescarul Toffolo, vinovat de a fi cochetat cu femei tinere. Deşi este logodită cu Titta-Nane, Lucietta acceptă de bună voie felia de dovleac pe care i-o oferă Toffolo. De aici se naşte un conflict ce ia proporţii nebănuite, ajungând să îi implice pe toţi soţii, fraţii şi prietenii din sat. După numeroase dispute comice şi energice şi chiar o intervenţie a justiţiei, armonia este restaurată şi într-o atmosferă festivă sunt anunţate nu mai puţin de trei căsătorii: Lucietta cu Titta-Nane, Orsetta cu Beppo şi Checa cu Toffolo.
Copiii sunt invitați să vizioneze acest spectacol sâmbătă, 9 mai, de la ora 11.00, pe pagina Teatrului Arcadia. 

 

8 femei

Tot sâmbătă, de la ora 19.00, de această dată pe pagina Teatrului Regina Maria, se va difuza spectacolul „8 femei”, de Robert Thomas, în regia lui Radu Nichifor. Acțiunea se petrece în anii ’50, într-o vilă burgheză dintr-un mediu rural idilic, în ajun de Crăciun cu zăpadă abundentă. În interior, o tragedie: Marcel, bărbatul casei, este găsit mort – iar vinovatul nu poate fi decât cineva din interior. Una dintre cele 8 femei e vinovată. Toate mint cu îndârjire cu privire la programul lor din ziua respectivă, dar se pare că toate ar fi avut un motiv să comită crima. Astfel, în weekend se anunță o comedie polițistă care cu siguranță va captiva atenția publicului din mediul virtual.
După data de 15 mai, este posibil ca în programele online ale celor două teatre orădene să intervină modificări, în funcție de noile reglementări în vigoare la nivel național, modificări care vor fi transmise în cel mai scurt timp.
Până atunci, publicul este în continuare invitat să profite de magia scenei online, iar copiii sunt așteptați zilnic, de luni până vineri, pe pagina Teatrului Arcadia, cu tutoriale, poezii, Povestea Serii și alte surprize pregătite de actori.