Teatrul Regina Maria a participat în perioada 10 - 13 iunie la Festivalul Internațional de Teatru „Atelier” de la Baia Mare cu două spectacole de succes, „Leonce şi Lena” şi „Baraca”, cel de-al doilea fiind invitat în secţiunea Concurs. Anul acesta teatrul orădean s-a bucurat de un statut special fiindu-i dedicat un Portret în cadrul festivalului.

 

Spectacolele „Leonce și Lena”, scenariul de Mihai Măniuțiu și Ada Milea, după Georg Büchner, regia artistică Mihai Măniuțiu, și „Baraca”, de Aiat Fayez, regia Tudor Lucanu, au fost îndelung aplaudate de publicul din Baia Mare, în cadrul Festivalului Internaţional Atelier. Teatrul Regina Maria s-a bucurat de un statut special fiind prezentat în cadrul secţiunii Portret. În plus, festivalul s-a deschis, în data de 10 iunie, cu spectacolul orădenilor Leonce şi Lena, care a conturat un debut perfect, plin de energie și de bună dispoziție. „Reacția publicului este imposibil de redat în cuvinte, aplaudând minute în șir la finalul reprezentației și fredonând vesel refrenele cântecelor”, transmite secretarul literar al instituţiei, Florina Dometi.

Spectacolul „Baraca” s-a jucat în data de 12 iunie, fiind încadrat în concursul festivalului, în secțiunea „Ziua experimentului”. „A fost un experiment reușit, răsplătit cu aplauze și prețuire. Așteptăm cu emoție și nerăbdare decizia juriului, pe care o vom afla duminică, 18 iunie, de la ora 21.00, când va avea loc festivitatea de decernare a premiilor”, a mai precizat secretarul literar.

„Aprecierea de care s-a bucurat Teatrul Regina Maria în cadrul celui mai vechi festival internațional de teatru din România ne onorează și este încă o dovadă a valorii și a respectului pe care am reușit să-l câștigăm atât la nivel local, cât și la nivel național”, a încheiat Florina Dometi.