Orădenii care vor să se bucure de un spectacol de teatru gratuit sunt invitaţi astăzi, de la ora 18.00, la Sinagoga Sion, cu spectacolul Avarul, de Moliere. Producţia este realizată de Asociaţia Culturală Teatrul de Copii şi este prezentată în proiectul Sinagoga Ludică.

Oradea Heritage (Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din judeţul Bihor) a lansat, în urmă cu două săptămâni, proiectul „Sinagoga Ludică”, ce cuprinde activități dedicate copiilor și familiei, activități care se vor desfășura în Sinagoga Sion, în zilele de marţi şi duminică. Dacă la evenimentele de duminică este posibil să fie achitată o taxă, în funcţie de invitaţii prezenţi, ziua de marţi este dedicată exclusiv teatrului, iar intrarea este liberă. Partenerul Oradea Heritage, Asociaţia Teatrul de Copii, prezintă spectacole realizate după texte celebre ale dramaturgiei universale, iar astăzi, 4 octombrie, spectacolul propus este Avarul, de Moliere.

Un spectacol care s-a născut în pandemie şi care a avut două premiere, una online, şi alta fizică, în anul 2021, în cadrul evenimentului Street Delivery, Avarul se află la prima reprezentaţie în anul 2022.

Din distribuţia spectacolului fac parte: Harpagon -Vanessa Corchiș; Cleante - Carla Petrila; Valere - Antonia Petrila; La Fleche - Raisa Boldiș, Jaques - Alex Petruț, Simon - Edi Peter, Elise - Sara Olar, Marianne - Amelia Morar, Anselme - Maria Dehelean, Frosine - Ruxandra Pașca, Comisarul - Andrei Tuducan, Polițist - Blanka Vescan, Polițist - Bianca Vulpe. Coordonarea artistică îi aparţine cunoscutului actor Şerban Borda.