Ultima săptămână din luna noiembrie aduce în atenţia publicului capodopere ale literaturii dramatice universale: Tartuffe, de Moliere, adaptarea şi regia Vlad Trifaş, şi Revizorul de N.V. Gogol, regia Petru Vutcărău.

Una dintre cele mai recente premiere ale Teatrului Regina Maria, Tartuffe, de Moliere, regia Vlad Trifaş, se va juca joi, 25 noiembrie, de la 18.00, la Sala Mare.
Tartuffe este un impostor care poate să interpreteze cu măiestrie orice rol pentru a-și atinge scopul josnic. Reușește să-l seducă pe Orgon atât de tare încât acesta devine de-a dreptul ridicol: de la aruncatul banilor la cutia milei la ritualul caraghios de rugăciune, până la a-și înfrunta familia și a-și pune toată încrederea într-un străin. Orgon devine victima unui „monstru”. Dar el nu este constrâns decât de propriile lui limitări... Spectacolul lui Vlad Trifaș este o comedie plină de umor, în spatele căreia se demască tragedia, iar râsul se transformă treptat în rictus.
Sâmbătă, de la ora 18.00, la Sala Mare, se va juca Revizorul, de N.V. Gogol, regia Petru Vutcărău. Spectacolul este una dintre cele mai aşteptate producţii, fiind răsplătită cu două premii UNITER.
Piesa „Revizorul” este o satiră, o comedie de moravuri și a erorilor, care face parte din categoria textelor a căror contemporaneitate nu se degradează în timp; fiind o caricatură literară a defectelor umane, actualitatea acesteia va înceta odată cu dispariția omului... În spectacolul „Revizorul” îi avem ca protagoniști pe funcționarii corupți dintr-un orășel rus de provincie, în frunte cu primarul, care primesc o veste tulburătoare: un revizor va sosi incognito în orașul lor pentru a efectua câteva investigații. Activitățile de clică riscă să fie descoperite, astfel, fiecare dintre cei implicați își asumă propriile fapte corupte și încearcă să le dreagă după posibilități. În plin proces de organizare a mușamalizării, aceștia primesc vestea că la han a ajuns un individ suspect, care prezintă semnalmentele comportamentale ale unui inspector.
Pentru ambele spectacole biletele s-au pus în vânzare agenţia teatrului şi online, pe eventim.ro.