În Galeria Vulturul Negru din Oradea, marți, 11 iunie, a avut loc binecunoscutul „Maraton muzical”, organizat de clubul Kiwanis Art Oradea, susținator al copiilor talentați.

 

Aflat la cea de-a treia ediție, spectacolul a adunat peste 70 de copii de toate vârstele, instrumentiști din clasele primare, dar și studenți ai Facultății de Muzică. Maratonul s-a întins pe parcursul a peste patru ore.

„Ne bucurăm să putem încuraja talentul. Am fost plăcut surprinși de numărul mare de participanți, de tinerii artiști care au performat în centrul Galeriei”, a declarat Carmen Polman, past governor al Kiwanis România.

 Copiii au cântat la pian, vioară, violoncel, harpă, flaut și chitară.

„Această a treia ediție a maratonului și-a atins scopul: am petrecut împreună o după-amiază frumoasă, sub semnul talentului și pasiunii pentru muzică. Mulțumim colaboratorilor noștri, dar mai ales colegelor clubului pentru buna organizare a evenimentului”, a spus Angela Coita, președintele clubului.

Momentele muzicale ale copiilor au fost premiate cu diplome de participare, dulciuri și cărți.

„Tinerii muzicieni au nevoie de susținerea și aplauzele noastre, ale tuturor. Scopul clubului nostru este de a-i încuraja și de a susține excelența în artă” a mai spus Diana Cîrmaciu, vicepreședinte al KAO.

Invitații speciali ai manifestării culturale au fost prietenii de la Kiwanis Men’s Club din Oradea. La eveniment a luat parte și Mihai Bobițan, viitorul guvernator al Federatiei Kiwanis Romania, 2024-2025.

Prin intermediul ziarului CRIȘANA, Kiwanis Art Oradea a ținut să aducă mulțumiri pentru buna desfășurare a Maratonului partenerilor săi: Școala de muzică Armonia și Fundația Șinca, Banca pentru Alimente Oradea, SC Ciocorom, Restaurantul Black Eagle, Paper Serv Company și Editara Ratio et Revelatio.