Micuțele artiste Lorena - Maria Ghib și Denisa - Anastasia Paula Ghib au un palmares de-a dreptul impresionant. Până în prezent, cele două surori au reușit să adune zeci de premii, aducând mândrie familiei și profesoarei lor, Romina Nemeș - Silaghi. Numai în acest an, Lorena și Denisa au adus acasă cinci trofee, patru premii de excelență, dar și zeci de premii I, II și III, obținute la festivalurile la care au participat.

Surorile Lorena, de 8 ani, și Denisa Ghib, de 11 ani, sunt eleve la Școala Gimnazială nr. 11 din Oradea. Sunt fetițe vesele, care au o copilărie frumoasă, dar care muncesc foarte mult pentru a obține rezultatele dorite și a-și transforma visele în realitate. În iarna acestui an, de exemplu, au reprezentat cu mândrie Bihorul la Festivalul - concurs „Dansând cu fulgii de zăpadă”, care a avut loc în 26 februarie, la Bacău. La secțiunea Folclor, Lorena a obținut trofeul festivalului, la categoria 6 - 9 ani, iar Denisa - locul l; la secțiunea Idolul meu, Denisa a obținut trofeul festivalului, iar Lorena - locul I; la Creație, Lorena - locul I, Denisa - locul III; la Cântec pentru mama, Denisa - locul II, Lorena - locul III; la Duet, surorile Ghib - locul III; la instrument (pian), Denisa - locul II, Lorena - locul III, iar la secțiunea Artist complet, Lorena și Denisa au obținut fiecare premiul de excelență.

În urma acestui rezultat, micuțele artiste s-au ambiționat și mai mult. Prin urmare, în 29 aprilie, la Răşinari - Sibiu, au participat la Festivalul Național de Folclor „Mândră Floare… Trandafir”, care s-a desfășurat pe mai multe secțiuni, surorile Ghib obținând numeroase premii, pe categoria lor de vârstă, după cum urmează: la Folclor, Lorena - locul I, Denisa - locul I; la Creație, Lorena - locul I, Denisa - locul I; la Cântec pentru mama, Lorena - locul I, Denisa - locul I; la Dor... dor (Doina), Lorena - locul I, Denisa - locul II; la Idolul meu, Lorena - locul II, Denisa - locul II; la Karaoche, Lorena și Denisa, care au evoluat fiecare, separat, alături de profesoara lor, Romina Nemeș - Silaghi, au obținut locul I; la secțiunea Artist complet, cele două surori au fost răsplătite fiecare cu trofeul festivalului. În total, în urma acestei competiții, micuțele artiste s-au întors acasă cu două trofee, nouă locuri I și trei locuri II. Aceste rezultate reprezintă o încununare a muncii lor, însă cel mai mult se bucură pentru că visul lor s-a împlinit, după ce au evoluat, în concurs, alături de profesoara lor, Romina Nemeș - Silaghi.

Nu au ezitat să fie pe scenă nici de 1 iunie, când au participat la „Festivalul Copilăriei”, de la Bacău, aflându-se și la acest concurs pe locurile fruntașe, obținând trofeul festivalului, la categoria 6 - 9 ani, dar și opt locuri I, două locuri II și două diplome de excelență.  În 30 iulie, au participat la Festivalul - concurs „Iubesc muzica”, de la Craiova, care s-a desfășurat pe mai multe secțiuni, surorile Ghib revenind acasă cu cinci locuri I și două locuri II. Tinerele interprete, coordonate de prof. Romina Nemeș - Silaghi, au reușit să impresioneze juriul cu un colaj de șapte melodii din Bihor, prin calitățile vocale, dar și prin frumoasele costume și prin prezența scenică. Micuțele artiste sunt obișnuite deja cu competiția, cu publicul, prin numeroasele spectacole la care iau parte, dar și cu activitățile de la Palatul Copiilor și Elevilor (dans popular, showdance, balet gimnastică aerobică etc.) ori cu programul petrecut în cadrul grupurilor vocale „Poienarii” și „Nuntașii Bihorului” din care fac parte. Acum, în plină vacanță de vară, scot patru CD-uri: unul de colinde, unul de pricesne, unul de doine și unul de cântece de joc, la care se adaugă două albume muzicale cu grupurile. Anul acesta, până în prezent, ele au obținut, în total, cinci trofee, 25 de locuri I, 9 locuri II, 4 locuri III și 4 premii de excelență. Prin muncă, dăruire și talent, surorile Ghib au reușit să ducă mai departe, cu mândrie și succes, obiceiurile și tradițiile din Bihor, îndrumate de profesoara lor Romina Nemeș - Silaghi.

Prin intermediul ziarului CRIȘANA, ele au ținut să-i mulțumească profesoarei lor, pentru numeroasele premii pe care le-au obținut, dar și tuturor persoanelor care le-au încurajat și susținut pe tot parcursul competițiilor.