Teatrul Szigligeti își redeschide porțile cu 30% din capacitatea sălii, pregătind un spectacol unic, „Cabaret 120”, ce va fi prezentat în seara de Revelion. 

Conform informațiilor publicate de Instituția Prefectului Bihor, incidența cazurilor Covid-19, depistate în ultimele 14 zile, a scăzut sub 3 la mia de locuitori. Prin urmare, și Teatrul Szigligeti își poate redeschide porțile cu 30% din capacitatea sălii, pregătind, cu această ocazie, un spectacol aparte în seara de Revelion.

Astfel, între 30 decembrie și 2 ianuarie, vor avea loc cinci reprezentații ale premierei Trupei Szigligeti, „Cabaret 120”. În cadrul spectacolului, care are o durată de aproape două ore, au fost incluse, pe de o parte, scene clasice de cabaret, iar pe de altă parte, anecdote din viața teatrală, dar și melodii îndrăgite. Regizorul Novák Eszter și-a propus să realizeze, împreună cu artiștii trupei, o producție care să corespundă tuturor măsurilor epidemiologice și, în același timp, va evoca Revelioanele orădene de odinioară, oferind spectatorilor o distracție pe măsură.

Spectacolul „Cabaret 120” se va juca după următorul program: 30 decembrie, de la ora 19.00, repetiție generală cu public; 31 decembrie, 16.30 – avanpremieră; 31 decembrie, 20.00 – premieră; 2 ianuarie, 16.30 - spectacol festiv; 2 ianuarie, 20.00 - spectacol festiv.  

Teatrul Szigligeti anunță că toate spațiile comune din cadrul clădirii instituției vor fi dezinfectate între spectacole. Din acest motiv, spectatorii care doresc să vină la reprezentațiile de la ora 20.00 sunt rugați să ajungă la teatru la ora 19.45. „Vă informăm că spectacolele din 31 decembrie vor include și tradiționala șampanie, pe care o vom închina, desigur, cu respectarea maximă a măsurilor epidemiologice. Având în vedere durata spectacolului, vă recomandăm ca persoanele care stau la o distanță mai mare la teatru să vină la reprezentațiile de după-masă, pentru a se asigura că ajung acasă înaintea intrării în vigoare a restricțiilor de circulație. Toți actorii care joacă în spectacol sunt testați, prin urmare, li se permite să urce pe scenă fără mască de protecție”, mai transmit reprezentanții Teatrului Szigligeti. Potrivit acestora, cei care preferă să urmărească spectacolul acasă pot cumpăra bilete la casieria teatrului pentru transmisiunea online și se pot înregistra pentru vizionarea acesteia, disponibilă timp de 24 de ore.