Trupa TincART a prezentat în deschiderea stagiunii 11 piesa de teatru „Cerere în căsătorie”, scrisă de dramaturgul rus A.P. Cehov între anii 1888-1889.

„Cerere în căsătorie” a fost jucată pentru prima dată în 12 aprilie 1889, la Sankt Petersburg.

Din distribuția piesei fac parte actorii amatori TincART, elevi ai liceului tincan: Ștefan Drăgan, în rolul Ivan Vasilievici, Diana Bobîltiu, în rolul domnișoarei Natalia Stepanovna, respectiv Lorena Goron, în rolul Stefania, mama tinerei fete.

La premiera din 29 august a participat și un grup de nouă profesori, musafiri ai Liceului Teoretic „Nicolae Jiga” Tinca, în cadrul unui Job Shadowing, veniți de la Liceul „Budai Nagy Antal” din Budapesta, Ungaria. Acest Job Shadowing a fost implementat în cadrul unui alt proiect Erasmus+, la care liceul tincan este partener.

În continuarea stagiunii 11, TincART va prezenta publicului următoarele piese de teatru: „Doi pe o bancă”, de Aleksandr Ghelman, „Respirația peștilor morți”, de Igor Iacovlev, „Adio, Miți”, de Nicoleta Ionescu, respectiv un nou film serial, adaptare după scrierile Agathei Christie.