Filarmonica de Stat Oradea a repurtat un nou succes de casă prin organizarea Concertului de Anul Nou, care va fi prezentat publicului meloman azi, 11 ianuarie, vineri, 12 ianuarie  şi  sâmbătă, 13 ianuarie 2018. Spectatorii se vor bucura de un program deosebit de variat şi colorat, menit să le aducă bucurie.

Cele trei Concerte de Anul Nou, cu program identic, se vor desfăşura joi, vineri și sâmbătă, în sala Filarmonicii. Potrivit tradiţiei deceniilor trecute, programul cuprinde lucrări celebre semnate de compozitorul vienez Johann Strauss (uvertura Voievodul Țiganilor, Marș egiptean, polka-mazurka Frauenherz, polca Champagne, Csárdás din opereta Liliacul, Kaiser Walzer, Dunărea Albastră), precum şi o serie de fragmente din capodoperele mai jos menţionate ale unor autori celebri, precum Lehár Ferenc (Văduva veselă – aria Viljei), Vincenzo Bellini (uvertura Norma), Eugene Damaré (The Wren Polka), Giacomo Puccini („Quando m'en vo" din opera Boema, „O Mio Babbino Caro” din opera Gianni Schicchi), Pietro Mascagni (Intermezzo din opera Cavalleria rusticana), Georges Bizet (Menuet din Suita L’Arlésienne nr.2), Charles Camille Saint-Saëns (Bacchanale din opera Samson și Dalila), Charles Gounod („Air de bijoux" din opera Faust). Dirijorul concertului este maestrul Shinya Ozaki.

„Programul pregătit este foarte colorat şi vesel, bazat pe o tematică optimistă dar şi pe tematica iubirii”, a spus maestrul Shinya Ozaki. „Colaborez foarte bine cu orchestra, o dovadă fiind faptul că mă întorc la Oradea de câte ori am ocazia”, a mai declarat dirijorul.

Partea solistică a Concertului de An Nou va fi asigurată de soprana Diana Ţugui, solista Operei Naționale Române din Cluj-Napoca şi de Nagy Éva, şef partidă al compartimentului flaut din cadrul filarmonicii orădene.

„Este o bucurie pentru mine să vin la Oradea. Am lucrat alături de orchestră foarte bine atunci când am venit cu Rigoletto. Am cântat alături de multe orchestre în care muzicienii păreau apăsaţi de probleme. Aici este o atmosferă destinsă, oamenii zâmbesc, îşi iubesc viaţa”, a spus solista. Diana Ţugui va interpreta cinci arii  din repertoriul liric.

Nagy Eva va interpreta la piccolo The Wren Polka, de Eugene Damaré. Artista a declarat că este unul dintre instrumentele ei de suflet, cu care a şi susţinut teza de doctorat.

Toate cele trei spectacole vor începe la ora 19.00, în Sala Enescu-Bartok.