Locuitorii din Oșorhei vor îmbrăca straie de sărbătoare, cu prilejul celei de-a X-a ediții a Zilelor comunei. Evenimentul se va desfășura în perioada 20-22 iulie, în Parcul Central, și va reuni o serie de manifestări cultural-artistice și sportive interesante.

Cea de-a X-a ediție a Zilelor Oșorheiului va debuta vineri, 20 iulie, în Parcul Central din comună, cu decernarea premiilor pentru cei mai buni elevi și a diplomelor de excelență pentru dascălii de carieră ai comunei.

Programul va continua la ora 16.00, cu dezvelirea plăcii comemorative dedicate Centenarului și tăierea panglicii, o oră mai târziu, la Capela Alparea. De la ora 20.00, pe Stadionul Oșorhei, este programat meciul de fotbal old boys, dintre Oșorhei și Alparea. Tot vineri seară, dar începând cu ora 19.00, pe scena din Parcul Central Oșorhei, vor evolua următorii artiști: Daria Oprea, Ina Rus, Ovidiu Bolocan, Cristina Kudor, Anne-Marie Popovici, Brigitta Mohacsi, Larisa Chirodea și Ghiţă Munteanu. Ziua de sâmbătă, 21 iulie, se anunță una spectaculoasă, în principal datorită Concursului de Atelaje Oşorhei 2018, programat pentru ora 11.00, pe stadionul din comună, prilej pentru iubitorii de sporturi hipice să admire cai valoroşi, exemplare cabaline deosebit de frumoase şi spectaculoase. Sâmbătă seara, concertele vor fi susținute de: Milena Fildan, „Friends”, „The Glasses”, Larisa Oneț, „Royal Team”, Simona Brișcan, „Sherby”, seara urmând să se încheie în compania cunoscutului cântăreț Alex Velea.

În ultima zi a manifestărilor, duminică, 22 iulie, vor evolua următorii artiști: „Datina Hidișelului”, „Stelele Bihorului”, Ansamblul „Trei sate, trei surori” din Săcădat, Monica Blaga, Ciprian Zopotă, Ansamblul „Nuntașii Bihorului”, Ansamblul „Bihorul”, Radu Moș, George Gligor, Aurica Vaida, Florica Opriș Abăghioaie, formația maghiară „Bodi Csabi”, Vasile Coca, Luminița Tomuța Baba, Voichița Mihoc, Adi Balint, „Zbicii” și Corina Szatmari, Dumitru Stoicănescu, Surorile Vlad (Maramureș), Vlăduţa Lupău și Cornel Borza. Ediția din acest an a Zilelor comunei Oșorhei se va încheia la ora 24.00, cu foc de artificii.