Oradea nu duce lipsă de tinere talente când este vorba de muzică ușoară. Cea mai nouă dintre ele este Patricia Bratu care a reușit să ia locul trei la festivalul-concurs național de interpretare a muzicii ușoare românești „Trofeul Tinereții”, o întrecere la care au participat 200 de interpreți din toată țara.

Festivalul-concurs național de interpretare a muzicii ușoare românești „Trofeul Tinereții” s-a desfășurat în weekend (19-20 august) în Grădina de Vară din Amara, Ialomița. Din Bihor au participat, Nicoleta Popa, director Național FM, Favorit TV și Național TV, în juriu și Patricia Bratu, în concurs.

„Din cei 197 de particiapnți, în urma preselecției, au mai rămas 55. Dintre aceștia, juriul a ales 24 pentru semifinalele care s-au desfășurat în 7 și 8 iulie, la Slobozia. Pentru finala, care s-a desfășurat în weekend, au fost aleși 12 concurenți. Fiecare concurent a avut de interpretat două piese, una din repertoriul românesc și una, dacă artistul dorea, din repertoriu internațional”, a declarat Nicoleta Popa care a jurizat competiția alături de Anna Ungureanu - președintele juriului (dirijor al Corului Național de Camera Madrigal „Marin Constantin” și director artistic „Cantus Mundi”), Daniel Trifu - director Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița și artist interpret la „Târgoveții de Odinioară”, Laura Petrescu - artist interpret, prezentator TV și fotomodel, Silviu Păduraru - artist, compozitor și producator muzical, Virgil Dulceanu - compozitor muzical și profesor de pian, Zoli Toth - artist, profesor percuție și realizator TV&Radio, Ovidiu Stănescu - songwriter, remixer, producator Kiss FM și Mihai Mindirigiu - organizator și producător festivaluri.

Concursul a fost prezentat de cunoscuta artistă Alexandra Ungureanu. 

 

„Cea mai frumoasă experiență!”

Aflată la cel mai important concurs din viața ei, orădeanca Patricia Bratu, elevă la Liceul de Arte din Oradea, a reușit să-și depășească emoțiile și să impresioneze juriul.

„A fost una din cele mai frumoase experiențe pe care le-am trăit. Am mai participat la alte competiții dar nu atât de mari ca aceasta. M-am pregătit cu profesoara de canto de la Liceul de Arte, Aurica Bonțiu dar foarte mult și cu profesoara cu care fac canto la București, Mădălina Cârcotă de la Școala de Canto Art Music. Organizarea a fost impecabilă, cu camera verde, m-am simțit ca și cum aș fi participat la Eurovision. Fiecare premiu a fost dat așa cum trebuia, a fost cel mai corect concurs la care am participat”, a declarat, pentru Crișana, Patricia Bratu. Orădeanca a interpretat piesele „My mind” și „Tudore”.

Concursul a fost dotat cu premii substanțiale: 5.000 lei - premiul I, 4.000 lei - premiul II, 3.000 lei - premiul III, 1.500 lei - mențiune și 1.500 lei - premiul de popularitate.

Câștigătoarea concursului a fost Delia Andreea Racu de 17 ani, din Onești, Bacău. Aceasta a fost recompensată cu un super premiu de 10 mii de lei plus două producții muzicale proprii, două videoclipuri pentru piesele produse, training management artist, pachet de branding guidelines artist, strategie de campanie artist, identitate artist, toate materialele de promovare și branding (online și offline) necesare unui artist și un concert extraordinar în cadrul ediției viitoare a Festivalului. Practic, câștigătoarea a primit tot ce este nevoie pentru a deveni o vedetă a muzicii ușoare românești.

Mai mult, pe parcursul festivalului, vizitatorii s-au bucurat de experiențe culinare și gastronomice în zona „food & drinks & refreshments”, dar și de concertele unor artiști consacrați precum Dj Yaang și Lora, Deepside Deejays, Deepcentral și The Motans.