Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria invită spectatorii mici și mari să vizioneze cele mai noi producții ale stagiunii 2020/2021, spectacole care se vor juca atât în aer liber, cât și în Sala Arcadia.

Surprizele încep chiar de azi, 25 septembrie, când trupa Arcadia punctează finalul primei etape din cadrul proiectului Bune maniere în orașul de hârtie. Proiectul a obținut finanțare în cadrul programului Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, program finanțat de Lidl România, coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiilor Comunitare din România - FFCR și  implementat la nivel local de Fundația Comunitară Oradea. Proiectul este desfășurat de Teatrul Regina Maria, Trupa Arcadia, în parteneriat cu Asociația Teatrul de Copii. Prima etapă a presupus realizarea unor ateliere de creație în Parcul Libertății, ateliere la care copiii cu vârste între 6 și 11 ani au avut acces gratuit. În cadrul acestor ateliere, copiii, alături de scenografi, butafori și actori ai trupei Arcadia au realizat un orășel din cutii de carton decupate și pictate, dar și păpuși din materiale reciclabile. Astăzi, 25 septembrie, de la ora 18.00, orășelul va fi inaugurat în prezența copiilor care au contribuit la realizarea lui și a publicului larg, care este invitat în Parcul Libertății. La inaugurare va veni și un dinozaur, de peste patru metri lungime, destul de năzdrăvan și greu de strunit. Dinozaurul va învăța, alături de spectatori, care sunt bunele maniere la teatru, iar lecția va fi predată de actrițele Armanca Serac și Consuela Egyed, care vor folosi în show-ul lor păpuși realizate de copii. Dinozaurul va mai avea și alte lecții de bune maniere de învățat și-și va da întâlnire cu copiii weekend de weekend în parc, în următoarele trei săptămâni. Programul show-urilor va fi mediatizat de organizatori săptămânal, fiind condiționat de starea vremii.

 

Trei spectacole în premieră

Tot vineri, de la ora 20.00, în Cetatea Oradea, zona pontonului, se va juca prima premieră a stagiunii: Scenele Meșteșugarilor din Visul unei nopți de vară, de William Shakespeare, spectacol dedicat întregii familii. Visul unei nopți de vară - Scenele Meșteșugarilor beneficiază de regie colectivă, este o montare modernă și comică și are dublă distribuție: Fundulea: Andrei Fazecaș/Zentania Lupșe; Gutuie: Daniela Purcărea/Consuela Egyed; Flămându; Botișor: Armanca Serac/Carina Bunea; Blându: Florin Stan/Armanca Serac; Fluieraș: Alexandru Pop/ Igor Lungu. Interpretarea muzicală îi aparține Caliței Nantu.

Săptămâna viitoare, vineri, 2 octombrie, de la ora 19.00, și sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 11.00, va avea loc premiera spectacolului Mult aer pentru nimic, după un scenariu de Anca Cucu Popescu, în regia Deliei Gavlițchi. Spectacolul este non-verbal și beneficiază de video mapping realizat de artista Ioana Bodale.

„O familie normală se pregăteşte pentru o reuniune normală. Întâlnirea are aer de sărbătoare, pentru că e ziua bunicului. Dar, dintr-odată, încep să se petreacă lucruri care numai normale nu sunt! Oare se deschid porţile către o lume magică sau le joacă cineva o farsă? Mult aer pentru nimic este un spectacol nonverbal, destinat întregii familii, ce îşi propune să captiveze atenţia şi interesul spectatorilor de orice vârstă, deschizând porţile către o lume colorată şi plină de personalitate. Cu toţii am văzut măcar un balon la viaţa noastră, dar, cu siguranţă, nimeni nu va mai privi acest obiect la fel după ce va vedea Mult aer pentru nimic”, se arată în descrierea spectacolului. Din distribuție fac parte actorii: Florian Silaghi, Andrei Fazecaș, David Constantinescu, Daniela Purcărea, Calița Nantu, Alexandru Pop, Giorgiana Coman și Carina Bunea.

Cea de-a treia premieră a stagiunii, tot un spectacol dedicat întregii familii, este o producție de teatru-umbre, prima producție de acest fel din repertoriul Teatrului Arcadia. Creatoarele și protagonistele „1+1=1” sunt actrițele Consuela Egyed și Carina Bunea, iar spectacolul abordează teme de actualitate într-o manieră inovatoare, beneficiind, de asemenea, de video mapping. Producția este dedicată copiilor mari, cu vârste de peste 12 ani, adolescenților, tinerilor, dar și adulților care se află în căutarea copilului interior și care-și trăiesc viața pe pilot automat, într-o rutină a stresului și a oboselii. Premiera va avea loc în data de 11 octombrie, de la ora 11.00 și de la ora 19.00. Nici cei mai mici dintre spectatori nu vor fi uitați în această toamnă. Pentru ei actorii trupei pregătesc spectacolul Punguța cu doi bani, în regia lui Szőke Kavinszki András, premiera fiind programată în luna noiembrie.

Spectacolele Mult aer pentru nimic și 1+1=1 se vor juca la Sala Arcadia. Teatrul le reaminteşte spectatorilor că, din pricina condițiilor care trebuie respectate pentru siguranța tuturor participanților, accesul în sală se va face în limita a 60 de locuri. Purtarea măștii în incinta teatrului este obligatorie. Bilete la spectacole pot fi achiziționate pe eventim.ro sau cu o oră înainte de spectacol, la fața locului.