Echipa Trupei Arcadia a Teatrului Regina Maria se pregătește pentru o nouă premieră: „Elefănțelul curios” de Nina Cassian, adaptarea și regia Iulian Bulancea, care va avea loc duminică, 14 aprilie, de la ora 11.00, la Sala Arcadia.

„Elefănțelul curios” este un text nostim, inspirat din povestirea „Puiul de elefant” a lui Rudyard Kipling. Personajul principal al poveștii este un elefănțel, de pe vremea când elefanții nu aveau încă trompă, care își dorește să descopere lumea. Așa că pune o sumedenie de întrebări animalelor din jur, dar acestea devin enervate de insistența lui și ajung să-l evite. Însă elefănțelul nu renunță și atunci când îi răsare în gând curiozitatea de a afla ce mânăncă crocodilul la cină, pornește într-o adevărată aventură pentru a găsi răspunsul. Povestea Ninei Cassian este construită pe un joc ingenios între versificația naivă și hazul nemaipomenit care rezultă din ploaia de întrebări și inocența specifică copiilor. Principala temă pe care textul o dezvoltă este importanța pe care o are curiozitatea în dezvoltarea unui copil, o calitate naturală esențială în procesul de creștere și educație, cu rezultate surprinzătoare din punct de vedere social, cognitiv și emoțional. Dar povestea este cu atât mai jucăușă cu cât se transformă tiptil într-un îndemn valoros pentru părinți: acela de a stimula curiozitatea copiilor și de a avea răbdarea necesară să răspundă întrebărilor acestora. Spectacolul este pus în scenă de regizorul Iulian Bulancea, care se află deja la a treia colaborare cu Trupa Arcadia. De fiecare dată, vine cu câte o propunere neconvențională de regie, iar dacă prima dată a optat pentru teatru de umbre, a doua oară pentru un spectacol cu scenografie 2D, de data aceasta a ales să creeze un spectacol din lumini neon multicolore. „Am descoperit textul când eram de vârstă școlară, într-un volum de Nina Cassian, și mi-a plăcut foarte mult. Ulterior am văzut mai multe spectacole și am citit cronici despre spectacole făcute după acest text. Mi s-a părut un text foarte bun, educativ și foarte frumos din punctul de vedere al scriiturii”, mărturisește regizorul Iulian Bulancea.

Distribuția este formată din actorii: Armanca Serac, Florian Silaghi, Andrei Fazecaș, Igor Lungu, Alexandru Pop și Iulia Dinescu. Din echipa de creație a spectacolului mai fac parte și scenografa Emese Csüri și butaforul Răzvan Chendrean. Toate biletele pentru premieră sunt deja vândute. Următoarea reprezentație pentru publicul larg este programată în 27 aprilie, de la ora 11.00, la Sala Arcadia și se joacă în cadrul evenimentului Săptămâna Povești din Arcadia. Biletele se găsesc la agenția teatrului, după următorul program: marți-joi: 12.00-18.00; miercuri-vineri: 10.00-14.00; sâmbătă: 11.00-13.00. De asemenea, biletele pot fi achiziționate și online pe Eventim sau înainte cu o oră de începerea spectacolului, de la agenția teatrului, în limita locurilor disponibile.