,,Visul American” (Drinking in America) de Eric Bogosian, în regia Iarinei Demian, este cea mai recentă premieră a Teatrului de Comedie din București. Producţia a plecat în primul turneu naţional post-pandemie şi ajunge la Oradea în data de 18 mai.

One-man show-ul lui Tudor Chirilă este, aşa cum se arată în prezentare, un spectacol de o actualitate frapantă. Artistul face un adevărat tur de forţă în care cele nouă monologuri din care este compus textul se transformă în tot atâtea personaje, iar remarcabila lor interpretare oferă publicului, timp de o oră și jumătate, o radiografie brutal de sinceră, comică și cinică a Americii și a lumii în care trăim.

Iarina Demian pune în scenă un spectacol modern în care un ecran multimedia de 25 de metri pătrați devine când decorul, când partenerul unui Tudor Chirilă excelent condus regizoral. Aplaudat deopotrivă de public și de critica de specialitate, succesul Visului American s-a contorizat rapid în reprezentațiile sold-out și în recordul din luna decembrie 2021, când 9 reprezentații au fost vândute integral în mai puțin de o zi (peste 1200 de bilete).
Producţia a fost apreciată de publicul large, de vedete, dar şi de criticii de teatru.

,,A fost genial! De altfel, mă așteptam să fie, dar a fost peste așteptări”, a transmis Andreea Esca, în timp ce solistul Voltaj, Călin Goia, a decis trebuie să-l revadă:

,,Mi-a plăcut la nebunie! Trebuie să-l mai revăd ca să pot să-l înțeleg pe deplin și să-l apreciez la adevărata valoare. Oricum, impresionant!”

Răzvana Niță, critic de teatru a remarcat că ,,Spectacolul „Visul american” e o mini enciclopedie umană contemporană!”, în timp ce criticul Răzvan Burileanu apreciază că spectacolul ,,(…) înfioară și crispează, încântător și terifiant, de-ți îngheață aplauzele pe mâini!” .

„Plecăm în turneul ăsta într-un moment dificil pentru lume și pentru cultură, dar nu e bucurie mai mare decât să știm că am revenit la normalitatea unor săli care pot fi umplute de public. Și cred că publicul din țară a fost destul de mult privat de teatru. E timpul să-și ia revanșa. So, here we are :) Visul American este oglinda în care trebuie să avem curaj să ne uităm cu toții”, a transmis Tudor Chirilă.

Biletele pentru spectacol se pot achiziționa exclusiv online de pe platforma www.iabilet.ro, https://www.iabilet.ro/bilete-visulamerican/

Accesul la spectacol este permis persoanelor cu vârsta de peste 16 ani.