În această săptămână la Muzeul Ţării Crişurilor Oradea - Complex Muzeal se pot vizita, pe site-ul și pe facebook-ul instituției noastre (www.mtariicrisurilor.ro, www.facebook.com/MuzeulTariiCrisurilor), mai multe expoziţii.

Expoziția Obiecte recuperate. Achizițiile Muzeului Țării Crișurilor între 2014 și 2019, organizată de Muzeul Țării Crișurilor și care prezintă tuturor celor interesați de activitatea muzeului o selecție din bunurile patrimoniale achiziționate în ultimii ani pentru a completa colecțiile secțiilor de științele naturii, arheologie, istorie, artă și etnografie. Sunt obiecte care, toate, vor face parte și din noile expoziții de bază ale Muzeului Țării Crișurilor;

Expoziția Obiecte restaurate. Anotimpurile, tapiseriile realizate de Maria Blendea în anul 1968 pentru Muzeul Țării Crișurilor, organizată de Muzeul Țării Crișurilor. Aceasta aduce în atenție cele 8 tapiserii cu titlul Anotimpurile, realizate de Maria Blendea în anul 1968 pentru Muzeul Țării Crișurilor, și care, de asemenea, vor fi incluse în actualul proiect de expoziție permanentă al muzeului nostru. Vizitatorii noștri virtuali vor putea viziona și fragmente din procesul de restaurare a acestor frumoase creații ale artistei plastice mai sus amintite.

Expoziția Muzeului Memorial „Ady Endre”, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Muzeul Literaturii „Petőfi” din Budapesta și Asociația Caselor Memoriale ale Scriitorilor Maghiari;

Expoziția Que Viva Picasso!, care înfățișează peste 120 de litografii și heliogravuri inspirate de celebrul artist plastic spaniol Pablo Picasso. Expoziția conține şi două dintre cele mai cunoscute afișe realizate de artist cu concursul Imprimeriei Mourlot din Paris: Les Menines și Congrès National du mouvement de la Paix.