După succesul de care s-au bucurat spectacolele „Vă plac bananele, tovarăşi?” şi Plex, festivalul de teatru independent Open Studio Act a continuat cu o seară dedicată improvizaţiilor şi comediei. Astfel, Impro Patzan Show a încins atmosfera vineri seara, asigurând buna dispoziţie pentru mai bine de 90 de minute.

Festivalul continuă astăzi, 26 august, de la ora 19.00, când are loc premiera spectacolului “Poveste din Transilvania”, de George Ștefan, regia Ándi Gherghe, scenografia Cristina Breteanu. „Poveste din Transilvania prezintă povestea unei familii mixte din Târgu Mureș, dezvoltată la nivelul mai multor generații. Într-o perioadă în care problema conviețuirii româno-maghiare reprezenta o adevărată catastrofă, relațiile mixte într-un orășel atât de mic erau totuși foarte greu de ocolit. Evident, în teorie totul pare mai simplu decât se dovedește a fi în practică. Ca într-o familie normală nu pot lipsi iubirea, ura, certurile, țipetele, adevăratele bătăi, închisoarea, dezmoștenirile, renegările, marile revelații… și în felul acesta deja cred că am depășit ideea de familie normală. Actorii vin în fața publicului să prezinte povestea inspirată după un caz real a unor oameni care au trăit pe pielea lor adevărate telenovele generate de preconcepțiile și conflictele perioadei”, se arată în descrierea spectacolului. Spectacolul este bilingv, este supratitrat în ambele limbi, iar din distribuţie fac parte actorii: Kocsis Gyula, Melu Ciuciu Pitz, Richard Balint, Alin Stanciu, Ciprian Ciuciu și Eugen Neag.

În ultima zi de festival, duminică, 27 august, orădenii sunt invitaţi, de la ora 19.00, la spectacolul MaRo, de Székely Csaba, regia Ándi Gherghe, Yorick Studio Târgu Mureș. Biletele se găsesc în Kosher, str. Crinului, nr.2. Preţul unui bilet este de 20 de lei. Informații și rezervări (inclusiv pentru experienţa unui Vis): 0771/438-892.