Trupa TincART din Tinca, formată din elevi de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” Tinca și alți voluntari, localnici, dornici de implicare în realizarea de activități culturale locale, își continuă activitatea, deocamdată, doar  în mediul online.

Primul episod din filmul serial „Anna are mere”, o creație proprie Trupa TincART, a fost prezentat pe canalul de You Tube al trupei, pe data de 8 martie a.c., cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii și va putea fi urmărit în fiecare luni seara, începând cu ora 20.00, în premieră Live.

Filmul, structurat pe 10 episoade, este realizat de o echipă formată din 20 de actori amatori voluntari: elevi de liceu, elevi din clasele primare, cadre didactice, precum și angajați din cadrul Primăriei comunei Tinca, realizându-se astfel o producție comună a celor trei instituții: Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” Tinca, Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Tinca și Primăria comunei Tinca.

Filmările au avut loc pe parcursul lunilor februarie – martie, în mai multe locații de filmare situate în Tinca, Ginta, Gurbediu și Oradea.

În rolurile principale se regăsesc doi dintre veteranii trupei de teatru, și anume Elena Vidican, studentă anul III la Medicină Dentară, la Universitatea din Oradea și Andrei Ungur, elev în clasa a XII-a la liceul tincan; ei dau viață personajelor Anna și Anthony, în jurul lor reliefându-se o poveste de iubire, plină de intrigă, acțiune și mistere ale trecutului.

Din distribuția filmului serial mai fac parte: prof. înv. preșcolar Olimpia Oniga și Ana Condoroș, prof. înv. primar Dorina Negrean, prof. Carmen Monica Anton, ofițer stare civilă Alina Brata, consilier asistent Ioana Suciu, consilier superior Simona Țărău, precum și elevii: Sara Cioca, Flavius Dănilă, Alexandra Ciotea, Paula Judea, Denis Dulău, Briana Avram, Patrik Bucsko, Cătălin Teglaș, Iasmina Balș, Casian Balș, Ana Terec, Roxana Ardelean, Ionuț Irimie, Darian Crăciun, Alina Fekete și alții. Filmul a fost realizat cu ajutorul unor sponsori locali. Scenariul, montajul și regia filmului serial poartă semnătura profesorului Iuliu Orban, coordonatorul Trupei TincART.