Filarmonica de Stat Oradea îi invită pe melomani la un nou concert în aer liber, joi, 9 iulie, de la ora 19.30, în curtea Episcopiei Romano-Catolice. Evenimentul va fi condus de maestrul Jankó Zsolt, solistul invitat fiind oboistul Gáti Sándor.

Evenimentul va fi organizat cu respectarea măsurilor și regulilor precizate pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS Cov2.

„La acest concert, îi așteptăm, în primul rând, pe abonații noștri. Îi rugăm respectuos să-și ocupe locurile până la ora 19.20, după care, la fața locului, în limita locurilor rămase disponibile, se vor vinde bilete la un preț de 20 de lei”, anunță reprezentanții Filarmonicii orădene.

Spectatorii vor trebui să respecte următoarele condiții de participare: la intrare, se va lua temperatura prin termoscanare; obligativitatea purtării măștilor în timpul concertului, care va dura maximum 60 de minute, fără pauză; scaunele vor fi situate la o distanță de 2 m; spațiul în care se va desfășura evenimentul va fi delimitat. În caz de vreme nefavorabilă, concertul se amână pe vineri, 10 iulie, ora 19.30.

Din program vor face parte lucrările: Concert pentru oboi şi orchestră în Do major, K.314, de W. A. Mozart, și Serenada nr. 2 în La major, op. 16, de J. Brahms. „Mulțumim Episcopiei Romano-Catolice pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment”, au mai transmis organizatorii evenimentului.

În cazul nerespectării condițiilor de participare, organizatorul își rezervă dreptul de a interzice intrarea în spațiul dedicat evenimentului.