Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria se pregătește de un nou festival: „Crăciun în ținutul păpușilor”, care se va desfășura la Teatrul Arcadia în perioada 4-22 decembrie 2022.

Un remake, spectacole invitate, ateliere de povești, colinde și decorațiuni, întâlniri cu Moș Crăciun vor completa programul festivalului și vor crea o atmosferă magică.

Ținutul păpușilor își va deschide porțile fermecate pentru micii spectatori cu un spectacol de iarnă, creat din lumini și umbre: „Crăiasa Zăpezii și Oglinda Fermecată” și va continua în notă ludică cu spectacole tematice și de păpuși. Printre acestea se află și un remake al spectacolului „Sania lui Moș Crăciun”, după un text scris de Andreea Costea și regizat de Igor Lungu, care ne va purta prin poveștile nemuritoare ale copilăriei și va aduce o perspectivă nouă asupra personajelor negative din basme, care sunt provocate să facă fapte bune pentru a salva Crăciunul.

De asemenea, programul festivalului va fi îmbogățit și cu trei spectacole invitate. Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timișoara ne invită să ne bucurăm de „Noua poveste a Scufiței Roșii”, Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca de „Motanul încălțat”, iar Trupa Liliput a Teatrului Szigligeti îi așteaptă pe prichindeii de 0-3 ani la „Mânuțe și piciorușe”.

 

Ateliere şi întâlniri cu Moş Crăciun

Pe lângă spectacolele distractive și educative, artiștii păpușari, îi inivtă pe copii la o serie de ateliere, menite să le dezvolte acestora abilitățile creative: de actorie, muzicale și practice. Atelierele „Povești de Crăciun cu păpuși” propun un mod interactiv și recreativ de a citi povești, în care copiii se vor transforma din spectatori în actori și vor avea mici roluri de îndeplinit de-a lungul lecturii. La Atelierul de Colinde micii participanți vor decoperi frumusețea colindelor vechi și noi și se vor pregăti temeinic pentru Seara de Ajun, iar la Atelierele de decorațiuni vor avea ocazia să creeze din fetru și alte materiale prietenoase decorațiuni de sărbători, pe care le vor duce acasă pentru a le așeza în brad, a-și decora camera sau a le oferi cadou cuiva drag.

În ultima săptămână de festival copiii se pot întâlni cu Moșul. Într-un decor feeric, Moş Crăciun va poposi și va asculta dorințele fiecărui copil care va avea cutezanța să pășească în ținutul păpușilor.

Biletele pentru spectacole și ateliere sunt puse deja în vânzare și se pot achiziționa de la agenția Teatrului Regina Maria sau online, pe Eventim.ro.

Participarea la întâlnirile cu Moș Crăciun se face pe bază de înscriere și costă 10 lei de copil per eveniment, iar formularele de înscriere se regăsesc pe site-ul Teatrului Regina Maria sau pe pagina de Facebook a Trupei Arcadia.