Teatrul Regina Maria a lansat în luna decembrie proiectul Teatrul în liceu! Proiectul se adresează liceelor din municipiul Oradea și își propune înființarea a cinci trupe de teatru, în cinci licee, cu elevi ai claselor a IX-a, a X-a și a XI-a.

Aşa cum insituţia a anunţat, s-au înscris deja patru licee în program și mai este doar un singur loc liber. Înscrierile se pot face la adresa proiecteculturaletrm@gmail.com până la data de 28 ianuarie, cu mențiunea că fiecare candidat trebuie să trimită o listă cu numărul de elevi interesați de aceste activități și să își asume existența unui spațiu în cadrul liceului care să fie propice pentru susținerea repetițiilor.

În data de 4 februarie va fi publicată lista cu cele cinci licee alese, urmând să se selecteze și să se alcătuiască propriu-zis trupele de teatru.
Calendarul de activități va cuprinde: workshopuri de introducere în arta interpretativă și alegerea unui text dramatic care va sta la baza realizării unui spectacol de teatru (10 februarie - 7 aprilie); repetiții pentru spectacolul stabilit în fiecare liceu.

Atât workshop-urile, cât și repetițiile vor avea loc în sălile puse la dispoziție de licee. Teatrul va asigura costumele și recuzita necesare fiecărui spectacol.

Spectacolele se vor juca în cadrul primei ediții a Galei Teatrului de Liceu din Oradea, care se va desfășura în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Oradea.

„Acest proiect se dorește a fi unul pilot și în funcție de succesul primei ediții și a interesului manifestat de liceele orădene, ne propunem continuarea și în anul 2023 cu includerea unui număr de alte 5 licee din Oradea în program”, transmit reprezentanţii teatrului.