Orădenii au ocazia de a viziona unul dintre spectacolele eveniment ale anului 2017, Visul unei nopţi de vară, de W. Shakespeare, interpretat de actori bucureşteni pe scena Teatrului Arcadia. Similar celebrelor animaţii realizate pentru oameni mari, spectacolul redă prin intermediul păpuşilor şi marionetelor comicul, senzualitatea şi erotismul textului shakespearian. Producţia este interzisă minorilor cu vârste sub 16 ani.

 

Spectacolul „Visul unei nopţi de vară” este prezentat la Oradea de Teatrul Ţăndărică Bucureşti, un etalon la nivel naţional, şi a fost realizat de Cristian Pepino, regizorul multipremiat pentru producţii similare, adresate spectatorilor maturi, cum au fost: Candid, Play Shakeaspeare sau Păsările.

„Visul unei nopți de vară este una dintre comediile romantice ale dramaturgului englez William Shakespeare, scrisă cândva la mijlocul anilor 1590. Este o piesă plină de senzualitate și erotism. Două perechi de îndrăgostiţi sunt purtaţi prin pădure, pe aripi de magie, de către un spiriduș gânditor şi imprevizibil. Lor li se alătură un cuplu nepământean, Oberon şi Titania, care, puși mereu pe ceartă, încurcă rostul celor două poveşti de dragoste”, se arată în sinopsis.

„O încrengătură complicată de întâmplări şi intrigi sentimentale se petrec noaptea, ca într-un vis. Faptele, care încep cât se poate de simplu, de obişnuit, pe pământ, se transformă, pe măsură ce noaptea este din ce în ce mai întunecată şi pădurea este mai adâncă, devenind tot mai halucinante. Este o noapte magică, în care și pământenii, şi nepământenii sunt prinși ca într-o horă. Frenezie, fericire, exuberanţă, ce se revarsă peste toţi și toate”, se mai arată în prezentare.

Spectacolul, deşi este de animaţie, are valoarea unui spectacol dramatic, iar folosirea păpuşilor adaugă nuanţe şi efecte imposibil de redat de către actorii umani, fie şi numai pentru că oamenii nu pot să zboare.

Spectacolul se va juca sâmbătă, 17 iunie, de la ora 18.00, la Sala Arcadia. Biletele s-au pus în vânzare la agenţia Teatrului şi online pe biletmaster.ro.