Seria de evenimente Vaida Outdoor Sessions continuă cu ediția a 8-a, una de excepție avându-le în centru pe Ramona Boldizsar (poetă invitată) și Ruxandra Gîdei (moderatoare).

Ramona și Ruxandra sunt personalități complexe ale fenomenului literar extrem-contemporan – citesc și recomandă cărți lunar, scriu poezie, organizează cluburi de carte/podcasturi, fac vlogging cultural. Publicul orădean va avea posibilitatea nu doar să asiste la dialogul celor două invitate, ci și să intervină cu observații sau să le pună întrebări.

Evenimentul organizat de Revista de cultură „Familia”, în colaborare cu Revista „Golan” și ancazaharia.ro, va avea loc astăzi, 6 august, de la ora 18.00 (open gates: 17.00), în splendida grădină a Casei Darvas-La Roche (Muzeul Art Nouveau) din Oradea.

În cadrul evenimentului va fi lansat cel mai recent volum al Ramonei Boldizsar, „Spune-mi unde să apăs mai tare” (Cartex, 2024).

La fața locului, Cărturești Oradea va fi prezentă cu o selecție de volume și antologii de poezie contemporană, precum și Ristretto cu băuturi reci de sezon. Intrarea este liberă.

Ramona Boldizsar este poetă, gazda podcastului literar Perfect Contemporan și jurnalist cultural. A debutat cu volumul „Nimic nu e în neregulă cu mine” la CDPL, nominalizat la mai multe premii. „Spune-mi unde să apăs mai tare” (Cartex) este a doua sa carte de poezie. În prezent, coordonează colecția de poezie contemporană Amaterasu la Editura Cartex.