Reprezentat de artiştii fotografi Adela Rusu și Ovi D.Pop, Varadinum Foto Club din Oradea a organizat joi, 14 ianuarie, la Filarmonica de Stat, vernisajul expoziţiei anuale a membrilor fotoclubului.

La Filarmonica de Stat Oradea, a avut loc joi vernisajul expoziţiei anuale a membrilor din Varadinum Foto Club Oradea 2020, reunind pe simezele insituției de cultură cele mai frumoase 50 de fotografii realizate de membrii fotoclubului, pe parcursul anului trecut.

Cu ocazia vernisajului, au fost premiați cei mai activi șapte membri din fotoclub, după cum urmează: Premiul 1 - Marian Plaino – București; Premiul 2 - Liviu Pășcalău – Timișoara; Locul 3 - Jozsef Ban - Valea lui Mihai; Locul 4 - Marius Bodea – Oradea; Locul 5 - Mihai Bogdan – Oradea; Locul 6 - Ecaterina Kiss - Baia Sprie și Locul 7 - Constantin Lazăr – Oradea.

„Clasamentul a fost făcut pe baza activității fotografice și a rezultatelor obținute la concursurile naționale și internaționale de artă fotografică”, a declarat Adela Rusu, vicepreședinta Varadinum Foto Club.

În cadrul vernisajului, au fost înmânate noile legitimații de membru pe anul 2021.

„Felicitări premianților, felicitări tuturor membrilor pentru activitatea depusă! Sperăm ca anul 2021 să fie creativ și bogat în activități fotografice!”, a mai spus Adela Rusu.

Expoziția rămâne deschisă la Filarmonica de Stat Oradea până la sfârșitul lunii ianuarie.

Laureată a câteva sute de premii pentru excepţionalele sale lucrări de artă fotografică, Adela Rusu a obținut anul trecut două distincții importante: titlul de Excelență a Federației Internaționale de Artă Fotografică în rang de Aur EFIAP/g  și titlul de PPSA –Proficiency of Photografic Society of America, iar până acum, a fost membră în 13 jurii internaționale de artă fotografică din șase țări.

Cei care doresc să se înscrie la cursurile de fotografie organizate de Adela Rusu o pot face începând din 25 ianuarie 2021. Cursul se adresează atât începătorilor care doresc să aprofundeze acest domeniu al fotografiei cât și avansaților care vor să profeseze în acest domeniu. Informații se pot obține la telefonul 0744-210.670.

 

Foto: Ica BACTER și Ovidiu ILISIE