Centrul de Cultură al Județului Bihor, împreună cu Școala de Arte „Francisc Hubic” din Oradea organizează primul vernisaj al concursului național de grafică „Art Factory”.

Tema din acest an a fost „Umbra și Lumina”, iar lucrările intrate în concurs, cât și festivitatea de premiere, pot fi văzute astăzi, 6 iunie, începând cu ora 15.00, la FIX Makerspace, situat la subsolul Episcopiei Romano-Catolice. Concursul s-a adresat atât copiilor, cât și adulților din Centrele de Cultură și Scoliile de Arte din țară.

“Școala noastră a participat de foarte multe ori la concursuri naționale organizate de colegii noștri din alte județe. Putem spune cu mândrie că am adus acasă și premii, fapt ce ne-a confirmat că Oradea are o școală bună și cursanți foarte talentați. În acest an, am decis să organizăm primul concurs tematic și să-i premiem și noi pe cei mai buni! Sosirea coletelor cu lucrări și deschiderea lor, a fost exact ca și cadourile de Crăciun, știai că vei primi ceva, dar așteptai cu entuziasm să vezi ce e înăuntru. Așadar, am primit atât de multe „cadouri” încât putem organiza și prima noastra expoziție a concursului, la care vă așteptăm cu nerăbdare!” ne-a mărturisit coordonatorul acestei inițiative, Holló Cs. Kinga, profesor de grafică la Școala de Arte “Francisc Hubic”.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Bihor și Centrul de Cultură al Județului Bihor, împreună cu Școala de Arte „Francisc Hubic”.