Miercuri, 12 februarie 2020, de la ora 18:00, în galeria expozițională de la etajul 1 al Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie Labyrinth of Colors, de Florenţiu Ilie.

Fotografiile vor fi expuse timp de şapte săptămâni, în intervalul 12 februarie - 31 martie 2020, și pot fi achiziționate de către cei interesați. De la ghețarul Perito Moreno din Argentina la fiordurile din Norvegia, din pădurile de lenga din Patagonia la peisajul lunar din Islanda, expoziţia Labyrint of Colors include o serie de fotografii realizate în emisfera nordică, dar și în cea sudică, fotografiile fiind realizate în Islanda, Norvegia, Italia și Argentina. „Dacă Islanda și Norvegia mi s-au părut țări cu totul diferite față de România, America de Sud,și anume Patagonia, chiar este o altă lume, Lumea Nouă”cum au numit-o exploratorii. O călătorie la Capătul Pământului în care mi-am imaginat că sunt un membru al echipajului lui Magellan pregătit tot timpul să descopere ceva nou și cu totul diferit față de ce este acasă. Pădurile din Patagonia m-au lăsat cu impresia că trăiesc într-o lume pe care o găseam doar în cărțile lui Tolkien, unde copacii îți vorbesc” mărturiseşte Florenţiu Ilie.

„Revenind la Europa, nici țările de pe bătrânul continent nu se lasă mai prejos când vine vorba de diversitate. În Islanda la fiecare 200 km peisajul se schimbă, de la ghețari la cascade la un deșert vulcanic. Islanda nu este o țară foarte primitoare când vine vorba de vreme. Trebuie să te pregătești sufletește pentru condițiile meteo de acolo. Ploaia, zăpada, vântul și frigul sunt la ordinea zilei. Trucul este să stai la pândă, iar în momentul în care se calmează vremea rea și apare soarele trebuie să fi pregătit, spectacolul fiind pe măsură”, mai transmite fotograful.

În cadrul expoziţiei din Oradea vor fi prezentate 30 de imagini.