În data de 6 august, de la ora 15.00, la sediul Muzeului Țării Crișurilor, va avea loc vernisajul expoziției „Animale din patru continente: Africa”, a taxidermistului Helmut Raith din Viena.

Taxidermistul Helmut Raith este cunoscut în toată lumea pentru măiestria și dăruirea sa în arta taxidermiei. Seria de expoziţii temporare „Animale din patru continente” începe cu partea dedicată fascinantei faune africane. Această expoziție aduce pentru prima dată la Oradea, datorită dăruirii taxidermistului Helmut Raith şi a d-nei Szilágyi Brigitta, care se ocupă de partea de organizare și de management a acestui proiect, o expoziție de o asemenea amploare și frumusețe, oferind astfel o ocazie rară de a admira aceste exemplare într-un cadru care redă fidel mediul lor natural.

Atracția principală a expoziției va fi diorama impresionantă de 250 mp, care va recrea în detaliu habitatul natural al faunei africane. Expoziția include o varietate largă de specii, de la prădători emblematici, ca leii și gheparzii, la erbivore mari, ca elefanții, girafele și zebrele, oferind astfel o privire de ansamblu asupra complexității și diversității faunei africane.

Totodată, pe parcursul expoziției, vor fi organizate ateliere interactive, în cadrul cărora copiii vor avea ocazia să învețe despre animalele din Africa într-un mod educativ și distractiv. Aceste ateliere vor include activități practice și prezentări informative, menite să le dezvolte cunoștințele despre biodiversitatea africană și importanța conservării acesteia. Copiii vor putea participa la sesiuni de desen, modelare și chiar jocuri educative, care să le stimuleze interesul și curiozitatea pentru natura sălbatică.

La eveniment vor lua cuvântul Adrian Gagiu, Șef Serviciu Științele Naturii și Muzee memoriale și curatorii expoziției, Helmut Raith și Szilágyi Brigitta.

Program de vizitare: august-octombrie: marți-duminică: 10.00-18.00, noiembrie-decembrie: marți-duminică: 9.00-17.00.