Autoizolarea nu trebuie să ne priveze de activitățile sociale pe care le îndrăgim. Astfel, în timp ce suntem cu toții responsabili și stăm în casă, Teatrul Regina Maria le propune spectatorilor săi să se întâlnească cu actorii favoriți și sâmbătă, 28 martie, în mediul virtual, la un nou spectacol de teatru.
Așadar, sâmbătă, de la ora 19.00, orădenii sunt invitați pe pagina de socializare a teatrului pentru a viziona spectacolul Zbor deasupra unui cuib de cuci! Durata spectacolului este de 2 h 35 de minute și după încheierea transmisiei, video-ul va fi disponibil pe pagina de facebook până duminică, 29 martie, la ora 07.00.
Publicat în 1962, celebrul roman al scriitorului american Ken Kesey a cunoscut o popularitate fantastică pe întreg mapamondul, stând la baza filmului recompensat cu 5 premii Oscar (1975, în regia lui Milos Forman, cu Jack Nicholson) şi a piesei de pe Broadway, în adaptarea lui Dale Wasserman. Randle Patrick McMurphy, un infractor recidivist ce are de ispășit o pedeapsă scurtă în închisoare este transferat într-un spital de boli mintale, pentru a fi testat (sperând astfel să evite închisoarea și să-și petreacă restul pedepsei într-un mediu mult mai prielnic). Este cunoscut ca un tip cu multe antecedente și certuri cu oamenii legii, însă nu dă niciun semn de vreo boală mintală.
În spital, McMurphy are de-a face cu sora șefă Ratched, o persoană aparent calmă și binevoitoare, care se dovedește a fi un adevărat tiran. Aceasta își supune pacienții la nenumărate umilințe prin terapiile de grup pe care le organizează. McMurphy află că majoritatea pacienților se tem de sora Ratched și că încearcă mai mult să nu greșească în fața acesteia decât să se însănătoșească. McMurphy se împrietenește cu pacienții Billy Bibbit – un tânăr cu probleme, „Șeful” Bromden – un indian tăcut și înalt de 2 m, Charles Cheswick, Martini și Dale Harding – un pacient foarte bine educat. Crezut de toți pacienții și membrii spitalului ca fiind surdo-mut, șeful este ignorat de toată lumea, însă este respectat datorită staturii sale impresionante. La început McMurphy îi pune la încercare răbdarea surorii Ratched pentru a se amuza, încercând de fapt să o facă pe aceasta să-și piardă autoritatea față de el și de restul pacienților. Ratched refuză ca McMurphy să fie transferat la alt spital fiind convinsă că se poate descurca cu el. McMurphy joacă poker și face pariuri cu ceilalți pacienți amuzându-i, totodată, prin felul său de a fi.
Din distribuție fac parte actorii: Richard Balint, Ioana Dragoş Gajdo, Ciprian Ciuciu, Petre Ghimbăşan, Pavel Sîrghi, Sebastian Lupu, Ion Abrudan, Ion Ruscuţ, Eugen Ţugulea, Anca Sigmirean, Alina Leonte, Mihaela Gherdan, Sorin Ionescu, George Voinese, Andrian Locovei, Alexandru Rusu.
Regia artistică şi ilustraţia muzicală este semnată de Marius Oltean, iar scenografia, de Oana Cernea. Premiera spectacolului a avut loc în 31 martie 2012.