Casa Darvas-La Roche vă invită vineri seara la un concert Balkan Union, o experiență unică, modernă, de world music.

Evenimentul va avea loc în grădina Casei Darvas-La Roche, vineri, 16 iunie, de la ora 19.00, iar intrarea va fi liberă. Componența trupei este următoarea: Branka Básits – voce; Csaba Bagi Tóth - chitară, voce; Dávid Eredics - saxofon, clarinet, kaval; Ákos Kertész - tobe și instrumente de percuție și László Máthé - chitară bas.

Balkan Union a fost fondată de Csaba Toth Bagi, un virtuos chitarist și cântăreț, plin de suflet și genial din punct de vedere tehnic.

Stilul său de blues și jazz este puternic influențat de educația sa în Balcani, de pregătirea sa muzicală maghiară și de anii săi de turnee internaționale cu faimosul chitarist Al Di Meola.

A crescut în Iugoslavia într-o familie muzicală care s-a stabilit ulterior în sudul Ungariei. Csaba a făcut turnee și a concertat în toată Europa. În 2004, a fost selectat să reprezinte Ungaria la Expoziția Uniunii Europene din

Bangkok, Thailanda. A mai lucrat cu Ennio Morricone la scena în aer liber din Szeged, Ungaria. În 2012, Csaba a lansat „Aved Ivenda”, cu compoziții originale, care combină melodiile și ritmurile tradiționale macedonene, sârbe și maghiare într-o structură de jazz. Proiectul a atras atenția muzicienilor Al Di Meola, Dave Weckl, Ernie Adams și Butch Thomas, a percuționistului cubanez Gumbi Ortiz și a acordeonistului italian Fausto Beccalossi.

În 2013, Uniunea Balcanică, formată din János Nagy, László Máthé, Ákos Kertész și Csaba Tóth Bagi, a fost însoțită de Mike Stern și Trilok Gurtu într-un turneu în Ungaria și România.

Acest turneu unic a fost filmat și lansat în 2015. Balkan Union și-a lansat cel de-al doilea album de studio în 2017, cu Gonzalo Rubalcaba, Fausto Beccalossi, Rhani Krija, Tina Guo, Ismail Lumanovski, Christiane Karam și alții. Balkan Union lucrează în prezent la un nou album cu o nouă trupă formată din Branka Básits și Dávid Eredics, care va fi lansat în cursul anului 2023.