Cu toate că ne aflăm în plin sezon estival, Asociația Internațională „Euro Foto Art” continuă să organizeze, în parteneriat cu Summit Agro, România Visit Oradea – Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Împrejurimi, noi expoziții de artă fotografică interesante.

 

Evenimentele sunt găzduite de Centrul Expozițional EFA Oradea, Corpul E parter al Cetății medievale Oradea. Prima expoziție personală, organizată în parteneriat și cu Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea, alcătuită din 51 de lucrări de fotograful Tímár Zoltán din municipiul Marghita, județul Bihor, va fi vernisată vineri, 21 iulie, de la ora 17.00, în prezența autorului, în Galeria „Stefan Vilidár István” din cadrul Centrului Expozițional EFA. Lucrările expuse se pot admira și pe site-ul AIEFA: https://www.eurofotoart.com/efa-exhibition-hals/efa-exhibition-center/24/

Timár Zoltán s-a născut în data de 27 iulie 1973, la Marghita, unde a terminat și studiile. În prezent, lucrează la Uzina de apă Marghita. Fotografiază de 16 ani, primul lui aparat de fotografiat având marca „Dridge”, iar acum, lucrează cu aparatul de fotografiat „Nikon” DSRL. A fost îndrumat de către artistul fotograf din localitate, Pósán Lajos, respectiv de artistul plastic marghitan, Papp Gábor, de la care a învățat, de-a lungul anilor, tot ce este legat de fotografie: elemente ale compoziției, iluminarea sau prelucrarea imaginii. Subiectele lui preferate sunt subiectele fotografiate pe timp mohorât, dar cochetează și cu fotografia de portret. Recent, s-a înscris în Asociația Internațională „Euro Foto Art” și în Asociația Fotografilor Maghiari din Bazinul Carpatin.

A doua expoziție de artă fotografică, organizată în parteneriat și cu Asociația „Italiani din Bihor”, intitulată „Vatican 2023”, va fi vernisată tot vineri, 21 iulie, de la ora 18.00, în Galeria „Matei Stegerean” din cadrul Centrului Expozițional EFA, în prezența autorului și a reprezentantului AIB, Sergio Passacantando. Cu această ocazie, vor fi expuse 50 de fotografii, realizate în acest an de către artistul fotograf Csíki János, membru creator al AIEFA din anul 2019. După absolvirea cursului de tehnică și artă fotografică organizat de AIEFA, a realizat zeci de fotografii, din care numeroase expoziții personale au avut loc în Galeria „Stefan Vilidár István” și în Sinagoga „Sion” din Oradea.

Momentele muzicale ale vernisajelor (transmise online pe adresa facebook AIEFA) vor fi oferite de către reprezentantul Grupului Cultural „Duo Sola Fide” din Oradea, artistul de violă Thurzó Sándor József, care va interpreta mai multe piese din repertoriul european.

În cadrul vernisajelor vor fi oferite publicului prezent, prin tragere la sorți, diferite cataloage și albume apărute în îngrijirea editurii „Euro Foto Art”. Fotografiile expuse se vor putea viziona și pe ecranele mijloacelor moderne de transport din Oradea, datorită protocolului încheiat cu AIEFA și OTL.

Prima expoziție va rămâne la dispoziția publicului Galeria „Ștefan Vilidár István” până în 10 august, zilnic, între orele 8.00 – 20.00, iar cea de-a doua, în Galeria „Matei Stegerean”, în zilele de lucru, între orele 16.00 – 20.00. Accesul publicului la ambele expoziții este gratuit!