Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 26 iulie, de la ora 18.00, în Galeria „Matei Stegerean”, în prezența autoarei, care va sosi la Oradea special pentru acest eveniment.

Asociația Internațională „Euro Foto Art” din Oradea și Summit Agro Romania au pregătit pentru iubitorii fotografiei și pentru turiștii care ne vizitează orașul, în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR), o nouă expoziție de artă fotografică de mare valoare artistică. De această dată, pe simezele Galeriei „Matei Stegerean, Centru Expozițional al Asociației Internaționale „Euro Foto Art” din Palatul Princiar la Cetății medievale Oradea, vor fi instalate creațiile artistei fotograf  Șadiye Yilmaz Bilir din Konya (Turcia). Expoziția este alcătuită dintr-o selecție 36 de fotografii realizate în diferite locuri exotice ale lumii.

Șadiye Yilmaz Bilir a început să fotografieze în 2009, în prezent lucrează ca director adjunct la o şcoală primară din Konya. Artista fotograf este membru fondator și membru de onoare al Sille Sanat Sarayi (una din cea mai renumită Grupare fotografică din lume) și face parte din comisia de evaluare a membrilor comunității. În perioada anilor  2012 - 2016, Şadiye Yılmaz Bilir, care a fost reprezentantul Turciei al Global Photographers Union (cunoscută ca organizaţie mondială de fotografie), a contribuit la dezvoltarea relaţiilor internaţionale prin reprezentarea Turciei în zona internaţională de fotografie în această perioadă.

Şadiye Yılmaz Bilir a participat la sute de concursuri în diferite ţări ale lumii, precum şi în Turcia, lucrările sale fiind recunoscute la nivel național și internaţional. De asemenea, a fost membră a juriilor la concursuri internaționale de fotografie, organizate sub patronajul Federației Internaționale de Artă fotografică, recunoscută de UNESCO în mai multe țări, precum: Italia, Grecia, Tadjikistan, Kârgâzstan și Turcia, contribuind cu lucrări artistice la o serie de proiecte în acest domeniu. Deține titlul de Hon.SSS (membru de onoare) al Sille Sanat Sarayı, Hon.FNGF (membru de onoare) acordat de comunitatea de fotografie Green Go Club din India și GPU Aphrodite acordat de Global Photographers Union.

Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP, președintele AIEFA și curatorul expoziției. Momentele muzicale ale vernisajului vor fi asigurate de reputatul artist orădean de violă Thurzó Sándor József, reprezentant al Asociației Comunitare și Culturale Sola Fide, care va interpreta mai multe piese din repertoriul turcesc.

Fotografiile expuse se vor putea viziona și pe ecranele din mijloacele de transport ale municipiului Oradea, graţie protocolului încheiat între AIEFA și OTL. Expoziția va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 28 august, luni și miercuri, între orele 14.00 – 18.00,  respectiv în zilele de marți, joi și vineri, între orele 10.00 - 14.00. Accesul publicului este gratuit.