Zilele Sfântului Ladislau se vor desfășura în acest an, la Oradea, în perioada 24-30 iunie, având motto-ul „Festival fără granițe”.

 

Organizatorii au ales acest motto, întrucât, de la an la an, sunt tot mai mulți participanți la eveniment de peste graniță, în special din regiunile apropiate ale țării vecine, dar sosesc și foarte mulți dintre cei plecați din Oradea pe meleaguri străine, care își programează concediul anual, astfel încât să poată reveni în orașul lor de baștină în perioada în care se desfășoară Zilele Sfântului Ladislau.

Festivalul nu cunoaște granițe nici în privința diversității ofertei muzicale, a programelor culturale, cum nu are limite nici buna dispoziție a participanților.

Cele mai multe evenimente culturale din cadrul Zilelor Sfântului Ladislau vor avea loc și de această dată în Cetatea Oradea, unde vor păși pe scenă vedete ca Deák Bill Gyula, Kowalsky și Vega, Zorán, dar publicul se va putea delecta și cu ABBA Tribute Show, precum și cu hiturile lui Máté Péter și Cserháti Zsuzsa. Iubitorii muzicii clasice vor putea savura concertul oferit de cântărețul de operă de talie internațională Molnár Levente, care va urca pe scena orădeană împreună cu orchestra sa, Fényerő. Pe cei mici îi vor aștepta, pe lângă multe alte aventuri palpitante, Tompeti și prietenii săi, precum și Veronaki.

Programul festivalului mai cuprinde expoziții, evenimente muzicale, prezentări de carte, spectacole de teatru, târgul producătorilor și meșteșugarilor, întâlnirea cu cei plecați din Oradea, dar și tradiționala plimbare cu bicicleta peste graniță, la Biharkeresztes.

Cea de-a 12-a ediție a Zilelor Sfântului Ladislau beneficiază de sprijinul Primăriei Oradea, Visit Oradea, Consiliului Județean Bihor, Fundației Culturale Naționale, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. și al Fundației MOL–Új Európa.