Muzeul Ţării Crişurilor, prin Muzeul Memorial Iosif Vulcan, va celebra Ziua Culturii Naţionale prin găzduirea unui recital poetic şi muzical pe versurile lui Mihai Eminescu. Evenimentul este realizat în parteneriat cu şcoli din Oradea.

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, care se sărbătorește în data de 15 ianuarie, și a împlinirii a 172 de ani de la nașterea poetului nostru naţional, Mihai Eminescu, care dă și semnificația și simbolistica acestei zile, Muzeul Țării Crișurilor, Muzeul Iosif Vulcan, în parteneriat cu Liceul de Arte din Oradea (clasa a X-a A) și Colegiul Național Onisifor Ghibu (clasa a X-a D), organizează un recital poetic şi muzical. Acesta va avea loc vineri, 14 ianuarie, de la ora 13.00, la sediul Muzeului Memorial Iosif Vulcan.

Coordonatorii acestui memento sunt profesoarele de limba română Carmen Bodiu și Ruxandra Gavra, în colaborare cu profesorii de muzică Adrian Bordeianu și Aurica Bonțu.

Scriitorul Ioan F. Pop, custodele muzeului memorial, va vorbi în cadrul evenimentului despre însemnătatea operei eminesciene și despre ce mai înseamnă cultura română în ziua de azi.