Începând cu data de 11 august, Ministerul Finanțelor Publice (MFP) - Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), au implementat aplicația informatică ce permite contribuabililor, persoane fizice, să interacționeze cu fiscul în mediul virtual, pentru înrolarea în Spațiul Privat Virtual, prin intermediul unei sesiuni video (identificare vizuală online), ca  alternativă la celelalte metode utilizate până în prezent.

Înainte de a se programa o astfel de sesiune video, persoana fizică trebuie să completeze formularul online de înrolare în SPV și apoi să efectueze programarea. Pentru a se programa la o sesiune video în scopul înrolării în SPV, persoana fizică urmează următorii pași: intră pe site-ul ANAF și la „Servicii online” deschide „01 Declarații electronice”; selectează poziția 05 „Programări online-Nou”; selectează „persoane fizice”; dă click pe „Programare online”; în fereastra ce se deschide, completează datele sale de identificare (email,CNP), alege județul Bihor și selectează „Administrația Județeană a Finanțelor Publice Bihor-jud. Bihor, mun. Oradea, str D. Cantemir nr.2B”; bifează căsuța „identificare vizuală on-line (sistem video)”; alege din calendar ziua pentru care solicită programarea. Urmare programării făcute, persoana fizică va primi pe adresa sa de email confirmarea datei, orei și minutului (fracțiuni de 30 de minute din oră) pentru care va avea loc sesiunea video. Persoana fizică trebuie să transmită formularul completat și copia actului de identitate. Acest serviciu, ca metodă alternativă de înrolare în SPV de la distanță, se va extinde în perioada următoare și pentru înrolarea în SPV a persoanelor juridice.

Tot începând cu data de 11 august, contribuabilii persoane fizice și persoane juridice cu domiciliul fiscal în Oradea, au posibilitatea de a solicita întâlnirea față-în-față cu fiscul, pentru îndrumare și/sau clarificarea unor aspecte fiscale specifice, legate de declarații fiscale, evidența pe plătitori, executare silită, case de marcat, cazier fiscal. Pentru toți contribuabilii, a devenit posibilă programarea întâlnirii față-în-față cu fiscul, pentru îndrumare și asistență în domeniul fiscal cu Serviciul Asistență pentru Contribuabili/AJFP Bihor. Pentru programarea întâlnirilor față în față cu reprezentanții organului fiscal, contribuabilii trebuie să parcurgă următorii pași: intră pe site-ul ANAF și la „Servicii online” deschide „01 Declarații electronice”; selectează poziția 05 „Programări online-Nou”; selectează „persoane fizice”sau „persoane juridice”, după caz; dă click pe „Programare online”; în fereastra ce se deschide, completează datele de identificare (email,CNP), alege județul Bihor și selectează „Administrația Județeană a Finanțelor Publice Bihor-jud. Bihor, mun. Oradea, str.D.Cantemir nr.2B”; alege din serviciile specifice (declarații fiscale, evidență pe plătitori, executare silită, cazier fiscal, case de marcat, evitarea dublei impuneri, asistență contribuabili); alege din calendar ziua pentru care solicită programarea și ora. Contribuabilul primește email cu data programată pentru întâlnire și ora pentru întâlnire. Întâlnirea poate dura maximum 30 de minute și are loc în locația AJFP Bihor, sediul din Oradea, str.D. Cantemir nr.2B, parter.