Caravana ROENEF, proiectul dedicat promovării eficienței energetice pentru clădiri, organizat de ROENEF și ING Bank România, ajunge la cea de-a patra oprire, la Oradea, dintr-un total de șase orașe vizate. Evenimentul are loc în două zile consecutive, 30 septembrie și 1 octombrie.

Vedeta Caravanei ROENEF o reprezintă casa demonstrativă nZEB. Aici, vizitatorii au oportunitatea de a vedea cele mai noi soluții din domeniul eficienței energetice pentru clădiri, aliniate la standardele nZEB. Publicul, format fie din specialiști, fie din persoane interesate de acest domeniu, va avea ocazia să participe la seminare și prezentări interactive ce au ca scop informarea cu privire la cele mai avansate tehnologii din domeniu, dar și despre exemple de bune practici pentru optimizarea consumului energetic al clădirilor.

Caravana ROENEF, care va ajunge curând la Oradea, ne oferă ocazia de a prezenta soluții inovatoare care nu doar că îmbunătățesc eficiența energetică a clădirilor, ci își propun să contribuie la un viitor mai sustenabil pentru comunități. Tehnologiile și bunele practici prezentate aici au potențialul de a îmbunătăți semnificativ modul în care construim și utilizăm spațiile, oferind atât economii semnificative la costurile de operare, cât și un impact redus asupra mediului. În plus, oportunitățile de finanțare despre care experții vor vorbi în cadrul evenimentului fac accesibile aceste soluții pentru toți cei interesați” a declarat Mihai Moia, director executiv ROENEF.

Evenimentul va avea loc pe 30 septembrie, între orele 14.30 – 18.30, în Piața Unirii, iar pe 1 octombrie, între orele 09.30 – 13.30, în clădirea Primăriei Oradea. Pe lângă reprezentanți ai autorităților, la Caravana ROENEF Oradea vor fi prezenți un reprezentant al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, un reprezentant al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Mihai Moia - director executiv ROENEF, Sergiu Petrea - arhitect și elaborator al proiectului casedemonstrative nZEB, dar și reprezentanți ai Asociației Auditorilor Energetici pentru Clădiri din România (AAECR) și ING Bank România.

Caravana ROENEF se adresează tuturor celor interesați de subiectul eficienței energetice în cadrul clădirilor: proiectanți sau auditori energetici, dar și reprezentanți ai autorităților locale, dezvoltatori imobiliari, constructori sau utilizatorii finali ai spațiilor rezidențiale sau comerciale.

Participarea la eveniment este gratuită pentru publicul larg.

Caravana ROENEF este un proiect susținut de parteneri importanți, precum ING Bank România – sponsorul principal, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul aparatului de lucru al Guvernului României şi companiile: Alukonigstahl, Aluprof România, Daikin, Danfoss, Knauf Insulation, Peri România, Rockwool, Saint-Gobain, Schneider Electric, Signify, Somfy, Ursa România, Velux și Fibran - ce au pus la dispoziție soluțiile și echipamentele de înaltă eficiență energetică implementate în casa demonstrativă nZEB.

De asemenea, Caravana se bucură și de sprijinul altor parteneri instituționali precum: Glulam, Equitone, Energypro Dezvoltare, Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Vată Minerală din România și Asociația Municipiilor din România.

###

Despre ROENEF

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) este o organizație dedicată promovării celor mai bune soluții de eficiență energetică în sectorul construcțiilor din România. Prin proiecte și inițiative diverse, ROENEF își propune să contribuie la creșterea calității vieții și la protejarea mediului înconjurător.

ROENEF este formată din 13 companii, respectiv Alukonigstahl, Aluprof România, Daikin, Danfoss, Knauf Insulation, Peri România, Rockwool, Saint-Gobain, Schneider Electric, Signify, Somfy, Ursa România, Velux.