Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (CJAPIA) Bihor informează potenţialii beneficiari că, astăzi, 2 mai, este ultima zi de depunere a Cererilor de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, conform prevederilor HG nr. 1179/2014, cu modificările și completările ulterioare.

Cererile se depun la Centrele Judeţene APIA pe raza cărora/căruia se află sediul social al solicitantului. De menţionat că cererile completate de către solicitanţii prestatori ai serviciilor de determinare a calităţii genetice a raselor de animale trebuiesc avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) și vor fi însoţite de următoarele documente: dovada că solicitantul este persoană juridică, conform legislaţiei în vigoare; acreditarea  solicitantului  pentru  prestarea serviciilor de determinare a calităţii genetice a raselor de animale, eliberată de ANARZ; lista microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii beneficiare ale serviciilor de determinare a calităţii genetice a raselor de animale, avizată de ANZ, care va cuprinde: denumirea întreprinderii, adresa, CUI/CIF/CNP, după caz, codul CAEN, numărul unic de identificare a întreprinderii la APIA, numărul contractului de prestări servicii încheiat între prestator şi beneficiar, rasa şi numărul de animale care fac obiectul serviciilor, numărul de angajaţi şi cifra de afaceri, iar în cazul întreprinderilor noi, se va menţiona "întreprindere nou-înfiinţată"; copia contractului între deţinătorul registrului genealogic şi prestatorul serviciului de determinare a calităţii genetice a raselor de animale sau adeverinţă eliberată de ANZ, în cazul în care acesta este altul decât deţinătorul registrului genealogic, din care să rezulte contribuţia părţilor la realizarea obiectivelor programului de ameliorare; lista activităţilor, inclusiv lucrările şi tarifele acestora pentru serviciile de determinare a calităţii genetice a raselor de animale, pentru anul de aplicare, avizată de ANZ.

De asemenea, Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (CJAPIA) Bihor informează că, pentru a da posibilitatea tuturor fermierilor bihoreni să-şi depună cererile unice de plată până la termenul stabilit prin lege - 15 mai inclusiv, zilele de sâmbătă: 5 mai şi, respectiv, 12 mai sunt zile normale de lucru pentru toţi funcţionarii APIA cu atribuţii legate de preluarea cererilor unice de plată. CJAPIA Bihor, precum şi cele 8 Centre Locale (Aleşd, Beiuş, Marghita, Oradea, Săcueni, Salonta, Ştei şi Tinca) sunt în plină acţiune de preluare a cererilor unice de plată Campania 2018. De asemenea, până în data de 15 mai, inclusiv, vor fi preluaţi toţi fermierii care se prezintă la Centrul Judeţean şi Centrele Locale APIA, cu sau fără invitaţie, acordându-se prioritate celor care au invitaţii pentru ziua respectivă. "Doresc, şi pe această cale, să mulţumesc UAT-urilor pentru sprijinul acordat fermierilor şi le adresez rugămintea de a se alătura efortului APIA pentru a încheia cu bine şi la termenul stabilit (15 mai inclusiv), preluarea cererilor unice de plată. Fermierii care până la această dată nu s-au prezentat la APIA trebuie să ştie că termenul de 15 mai nu va fi prelungit, drept urmare îi aşteptăm la Centrul Judeţean pe toţi cei care au peste 50 ha teren agricol şi la Centrele Locale pe cei cu suprafeţe mai mici de 50 ha. Rămâne de apreciat înţelegerea de care au dat dovadă colegii din cadrul CJAPIA Bihor implicaţi în acţiunea de preluare a cererilor unice de plată Campania 2018”- precizează dl. Florian Pavel, director executiv al instituţiei bihorene.

Precizăm că, potrivit datelor CJAPIA Bihor, numărul total al cererilor estimate pentru a fi preluate, până la data de 15 mai inclusiv (termenul limită stabilit prin Ordinul MADR nr. 15/2018) se ridică la 37.345.