Consolidarea raporturilor contractuale cu producătorii agricoli - Cultivarea sfeclei de zahăr rămâne o prioritate
SC Zahărul Oradea SA a organizat, ieri, la Hotelul Continental Oradea, întâlnirea anuală cu producătorii de sfeclă de zahăr din judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare, judeţe pe teritoriul cărora sfecla de zahăr cultivată, conform contractelor încheiate, reprezintă materia primă din care, prin prelucrare, Fabrica de zahăr din Oradea obţine produsul finit - zahărul.
Activitatea de ieri se înscrie, cum remarca dl Corneliu Pentilescu, director general la SC Zahărul Oradea SA, în preocupările conducerii acestei societăţi comerciale de a menţine o cât mai bună legătură şi informare cu producătorii de sfeclă de zahăr cu care fabrica orădeană colaborează pe baze contractuale. Iar mesajul a fost că SC Zahărul Oradea SA, prin acţionarul său majoritar, este interesată să menţină în zona celor trei judeţe (Arad, Bihor, Satu Mare) un bazin productiv şi performant în care să se cultive sfecla de zahăr. La întâlnirea cu producătorii de sfeclă de zahăr au participat şi domnii dr. Bernd Kammerling şi Frank Schmitz - reprezentanţi ai grupului german Pfeifer&Langen, devenit, din anul 2009, acţionarul majoritar la SC Zahărul Oradea SA.
După prezentarea noului acţionar majoritar, grupul german Pfeifer&Langen, cu o existenţă de 140 de ani şi care are mai multe divizii în Europa, cu multiple activităţi, nu doar în domeniul producerii zahărului, s-au prezentat rezultatele din campania agricolă a anului precedent. Totodată, s-au făcut recomandări tehnice privind cultura şi cultivarea sfeclei de zahăr, discutându-se despre strategia pentru noul an agricol, încheierea contractelor cu producătorii de sfeclă de zahăr, facilităţi în raporturile contractuale.
Fără să intrăm în detalii, este de reţinut, totuşi, conform datelor prezentate de dl Florin Bisorca, director general, că SC Zahărul Oradea SA deţine locul doi pe ţară din punct de vedere al cotei anuale de zahăr repartizate (28.651 tone), iar ca producţie/hectar de sfeclă de zahăr (36,7 tone) şi de zahăr (6,3 tone) deţine primul loc pe ţară. Media în România privind producţia de sfeclă de zahăr/hectar a fost, în anul precedent, de 34 tone, şi de 5,8 tone de zahăr. În 2010, SC Zahărul Oradea şi-a propus cultivarea cu sfeclă de zahăr a unei suprafeţe de aproximativ 5.000 hectare, iar dintre cele trei judeţe cultivatoare enunţate mai sus, Bihorul se situează pe locul doi, ca suprafaţă cultivată. Dar ce interesează mai mult este obţinerea unui randament productiv superior pe unitatea de suprafaţă.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.