Din nou despre carnea cu (acum fără) suspiciuni
Ieri, am primit din partea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor Buletinul de analiză nr. 2350/05.07.2011 emis de Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor pentru produsul "carne de porc - muşchi file" achiziţionat de un consumator din Oradea de la Hypermarketul Kaufland Oradea.
Iată concluziile examenului organoleptic: "Porţiunea de ţesut muscular prezintă în profunzimea acesteia o zonă cavitară cu diametrul de aproximativ 3 cm bine circumscrisă de o capsulă conjuctivală cu un conţinut cremos de culoare alb-cafenie, acest viciu ascuns reprezentând un abces aseptic. Restul de ţesut muscular prezintă aspectul umed la exterior şi pe secţiune culoare alb-roz, consistenţă elastică, miros caracteristic speciei". După cum ne-a declarat ing. Traian Bejan, comisar şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor, "examenul microbiologic din conţinutul abcesului a relevat existenţa de culturi sterile şi, în urma analizelor din ţesutul muscular privind infestarea cu Salmonella, a reieşit absenţa acestei bacterii din proba analizată. Pe scurt - carnea cu pricina nu a reprezentat un pericol pentru sănătate.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.