Din septembrie, în vigoare, regulile stricte pentru producătorii de pâine
Ordinul privind condiţiile referitoare la cantitatea netă pe care trebuie să le îndeplinească producătorii sau comercianţii de pâine va intra în vigoare la începutul lunii septembrie.
Potrivit unui Proiect de Ordin al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) privind condiţiile de cantitate netă pe care trebuie să le îndeplinească operatorii economici care produc sau comercializează pâine, producătorii nu vor mai putea modifica gramajul pâinii de la o zi la alta, întrucât creşterea cantităţii acesteia va fi permisă numai din 100 în 100 de grame. Astfel, prin stabilirea exactă a parametrilor de cantitate a pâinii, se vor elimina neregulile din industria de panificaţie, având în vedere raportul între cantitate şi volum, fiind astfel asigurată creşterea calităţii produselor şi o mai bună informare a consumatorilor. Practica de control a Autorităţii a reţinut faptul că multi producători de pâine modifică gramajul pe bucată, micşorând periodic cantitatea cu 5-20 de grame pe bucată. Un ultim aspect: amenzile pentru producătorii şi vânzătorii de pâine care nu vor respecta normele Ordinului vor fi de la 500 lei până la 2.500 de lei.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.