Pentru că în sezonul cald creşte riscul alterării alimentelor şi implicit al apariţiei de toxiinfecţii alimentare, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor recomandă populaţiei respectarea câtorva măsuri simple, dar foarte eficiente.

Astfel, cumpărarea produselor alimentare trebuie să se facă numai din locuri sau spaţii înregistrate sanitar veterinar, pentru că oferă garanţia unor produse sigure, controlate sanitar veterinar, şi care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură. De asemenea: după cumpărare, produsele trebuie să fie ţinute o perioadă cât mai scurtă la temperatura camerei; alimentele care urmează a fi depozitate în frigider, să fie ambalate separat şi menţinute  în decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile şi pentru perioda indicate pe ambalaj; alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite; produsele care au fost decongelate nu se vor recongela pentru fi preparate sau consumate ulterior; îndepărtarea alimentele alterate care sunt o sursă de contaminare pentru celelalte alimente. Totodată, fructele şi legumele trebuie spălate bine înainte de depozitarea în frigider şi, respectiv, consumare. Precizăm că DSVSA Bihor va efectua verificări vizând respectarea, de către operatorii economici, a modului de expunere la vânzare a produselor de origine animală, a asigurării condiţiilor de manipulare, depozitare şi transport a produselor de origine animală în toate unităţile autorizate sau înregistrate sanitar veterinar, în caz de nereguli procedând la confiscarea, denaturarea şi distrugerea produselor de origine animală alterate, depreciate pe timpul transportului, distribuţiei, depozitării sau comercializării.