O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele Fiscului, prin care contribuabilii sunt rugaţi să furnizeze informaţii privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societăţile pe care le administrează sau la care lucrează, se derulează în prezent, avertizează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

 

„Atenţionăm asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele ANAF, prin care contribuabilii sunt rugaţi să furnizeze informaţii privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societăţile pe care le administrează sau la care lucrează. Mesajele sunt transmise de pe această adresă de e-mail anaf@m-finante.com. Atragem atenţia că această adresă de e-mail nu aparţine ANAF!", menţionează instituţia, într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii ANAF recomandă utilizatorilor să nu deschidă aceste e-mailuri, să nu dea curs unor astfel de solicitări, să nu acceseze documentele anexate sau linkurile din conţinut şi să nu transmită date personale.

„Precizăm că serviciile oferite de RO e-Factura sunt accesibile prin SPV (Spaţiul Privat Virtual), respectiv prin API (interfaţa pentru depuneri/interogări automate). În contextul obligativităţii sistemului informatic Ro e-Factura B2B (Business to Business) de la data de 1 ianuarie 2024, preocuparea companiilor de a se conforma este speculată de persoane rău intenţionate cu scopul de a frauda sau obţine informaţii cu caracter confidenţial, astfel că vă recomandăm atenţie sporită. Serviciul Spaţiul Privat Virtual, pus la dispoziţia contribuabililor gratuit, a fost creat şi dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituţia", notează instituţia.

În acelaşi timp, contribuabilii pot obţine informaţii fiscale cu caracter general la Call Center ANAF, la numărul de telefon 031/40.39.160.