Compania Nokian Tyres a produs, în data de 1 iulie 2024, prima anvelopă în noua sa fabrică pe care o construiește în Oradea. Producția la scară comercială va începe în prima parte a anului 2025.

Prima anvelopă produsă în fabrica Nokian Tyres din Oradea este Snowproof 2, o anvelopă de iarnă fără crampoane, special concepută pentru șoferii de autoturisme din Europa Centrală. Prin acest produs premium, compania marchează aniversarea a 90 de ani de la una dintre cele mai importante inovații ale sale – anvelopa de iarnă – precum și deceniile de tradiție în a face călătoriile mai sigure, în întreaga lume.

„Odată cu prima anvelopă realizată aici, am avut ocazia de a testa capacitatea de producție din noua fabrică și totul decurge conform planului. La rândul lor, membrii echipei au parcurs cu succes stagiul de practică din Finlanda și au acum toate informațiile necesare pentru a putea produce anvelope premium la fel ca în celelalte fabrici ale noastre: fără compromisuri. Datorită implicării fiecăruia dintre ei, putem să sărbătorim astăzi producția primei anvelope în fabrica Nokian Tyres din Oradea”, spune Susanna Tusa, Director General și Vice Președinte al Nokian Tyres Romania Operations.

După ce va deveni operațională, fabrica Nokian Tyres va avea o capacitate anuală de producție de 6 milioane de anvelope, cu potențial de creștere în viitor, iar suprafața totală construită este de aproximativ 100.000 mp. Valoarea investiției se ridică la 650 de milioane de euro. Anvelopele produse în Oradea vor fi comercializate în principal în Europa centrală, grație localizării strategice, în proximitatea clienților din această regiune.