Conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), comparativ cu luna ianuarie, cel mai mult s-au scumpit în februarie cartofii, conservele de legume, fructele, făina, pâinea, uleiul comestibil şi laptele de vacă.

Astfel, preţurile produselor alimentare au crescut, în medie, în februarie, cu 0,77% faţă de ianuarie 2011. Cartofii s-au scumpit cu 10,34%, conservele de legume - cu 7,98%, fructele proaspete - 4,07%, zahărul cu 3,52 %, uleiul comestibil - 2,67%, făina - 2,01% şi laptele de vacă cu 2,39%. Creşteri mai moderate au fost consemnate la mălai - 1,03%, produse de franzelărie - 1,59%, citrice şi alte fructe meridionale - 1,17%, brânză de oaie - 1,22% şi miere de albine - 1,13%. Scăderi ale preţurilor s-au înregistrat în februarie doar la ouă, care s-au ieftinit cu 2,21%. Preţurile produselor nealimentare au crescut cu 0,27%. Cel mai mult s-au scumpit tutunul şi ţigările - 1,44%, ţesăturile - 0,24%, lacurile şi vopselele - 0,23%. Totodată, tarifele serviciilor au înregistrat în februarie o creştere de 0,03%.