În data de 6 iunie, la sediul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor a avut loc o şedinţă de instruire cu agenţii economici şi persoane fizice care au activitate de distilare, rafinare şi mixarea băuturilor alcoolice, respectiv fabricare de pălincă.

Pe lângă operatorii economici bihoreni cu activitate în domeniu, au mai participat şi reprezentanţi ai Direcţiei Agricole Bihor, precum şi reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Bihor. Operatorii economici au manifestat un interes ridicat faţă de această şedinţă de instruire, motiv pentru care au răspuns în număr mare la invitaţia DSVSA Bihor, fiind prezenţi peste 60 de persoane. "Şedinţa a avut ca scop informarea micilor producători de pălincă asupra aspectelor legislative privind siguranţa alimentelor, este vorba despre necesitatea înregistrării distileriilor la DSVSA Bihor, prezentarea cerinţelor care trebuiesc îndeplinite pentru funcţionarea acestor pălincării, necesitatea respectării condiţiilor minime de igienă prevăzute în legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare" ne-a precizat dr. Sorin Dumitru Hodişan, director executiv al DSVSA Bihor. De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost abordate şi subiecte legate de: obţinerea de atestat de produs tradiţional, condiţiile de autorizare ca antrepozit fiscal, modalităţile şi procedurile pentru realizarea supravegherii fiscale a producţiei.