La sediul Camerei de Comerț și Industrie Bihor, a avut loc marţi, 9 mai, o întâlnire între reprezentanți ai mediului de afaceri și ai diferitelor autorități publice locale și cei ai Guvernului României în cadrul căreia aceștia din urmă au prezentat diverse programe de finanțare.

 

Ministrul Dezvoltarii, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Czeke Attilla, a trecut în revistă diverse programe și proiecte de infrastructură dezvoltate și derulate de acest minister, precum și modificările legislative majore preconizate. Totodată, a precizat că România dispune de sume record pentru dezvoltare și care trebuie să ajungă și în comunitățile locale.

„Sunt zeci de milioane de euro, sume de care nu a dispus România niciodată. Ne străduim să facem proceduri eficiente ca acești bani să ajungă în întreaga țară și în comunitățile locale”, a spus ministrul.

Tot din partea MDLPA, secretarul de stat Adrian Zsolt Matuz a menționat programele transfrontaliere. Csilla Hegedus, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a vorbit participanților despre programele naționale destinate sprijinirii IMM-urilor, fiind completată de Attila Gyorgy, secretar de stat la Ministerul de Finanțe.

Gheorghe Bogdan, secretar general adjunct în cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, a vorbit despre unele măsuri și programe de finanțare în special din domeniul turismului.

La eveniment a participat şi prefectul judeţului, Dumitru Țiplea.

Secretarul general al CCI Bihor, Constantin Badea, a atras atenția asupra unor probleme cu care se confruntă mediul de afaceri, atât în gestionarea proiectelor cu finanțare europeană, cât și în derularea activității lor. Evenimentul a fost unul interactiv, participanții adresând întrebări și sugestii reprezentanților autorităților.